Combinatul de ingrasaminte Amonil Slobozia (AMO) vrea sa foloseasca aproape tot profitul de anul trecut pentru a acoperi pierderile din anii anteriori, potrivit convocatorului AGA publicat de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Combinatul a incheiat 2009 cu un profit net de 7,4 milioane lei (1,7 milioane euro), in crestere cu 6,6% fata de rezultatul din 2008, in conditiile in care a compensat pierderile financiare prin majorarea de aproape patru ori a castigului din exploatare.

Conducerea propune actionarilor, pentru AGA din 26 aprilie, ca 5% din profitul de anul trecut sa fie alocat pentru rezerve legale, iar restul pentru acoperirea pierderilor din anii precedenti.

De asemenea, Amonil vrea reconfirmarea in functie a membrilor consiliului de administratie, "pentru rezultate deosebite in administrarea societatii", motivand ca actuala conducere a facut profitabila o companie pe pierderi.

Un alt punct important este propunerea de aprobare a contractului de management si prestari servicii de exploatare a instalatiilor chimice cu beneficiarul Chemgas Holding. Firma vrea, de asemenea, sa ii trimita in instanta pe fostii membri ai consiliului de administratie, pe care ii acuza ca au adus daune societatii printr-un contract de furnizare a gazelor cu Interagro, in al doilea trimestru din 2008, potrivit NewsIn.

Combinatul din Slobozia a trecut anul trecut printr-o procedura de executare silita, deschisa de creditorul Chemgas Holding, care a cumparat in cadrul licitatiei organizate la inceputul lui octombrie 2009 cea mai mare parte din activele Amonil scoase la vanzare, pentru 57,1 milioane lei. Ulterior, Chemgas a acceptat de principiu sa inchirieze combinatului activele cumparate in licitatie.

Amonil are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalii actionari ai companiei sunt Zalois Ltd, din insulele Belize, cu 32,2% din capitalul social, Jovline Ltd, cu 18,2%, in timp ce Salink Limited are o participatie de 13,5%.

Compania are o valoare de piata de 33,2 milioane lei (8 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,0298 lei, inregistrata la inchidere sedintei bursiere de marti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
ANAF trimite Amonil in insolventa. Actiunile se prabusesc pe bursa