Teva Pharmaceuticals, cel mai mare producator de generice la nivel mondial, a inregistrat anul trecut vanzari in valoare de 70 milioane lei (16,5 miloane euro) pe piata din Romania, in crestere cu 6%, in moneda locala, fata de anul precedent.
Astfel, la sfarsitul lui 2009, compania avea o cota de piata de 5% si ocupa pozitia a noua in topul companiilor de generice care activeaza pe piata locala. “Trendul ascendent al companiei a fost sustinut de introducerea in portofoliu a 13 noi produse din arii terapeutice precum oncologia, cardiologia, SNC si biosimilare, noile produse generand jumatate din cresterea de anul trecut”, a declarat Alina Luiceanu, director general al Teva Romania.

Pentru acest an compania isi propune o crestere de aproximativ 50% a cifrei de afaceri si atingerea unei cote de piata de circa 7%. “Pentru 2010, obiectivul Teva se leaga de cresterea penetrarii genericelor ca solutie pentru aisgurarea unui mai bun acces la medicamente pentru cei cu bugete reduse. O generizare mai accelerata a medicamentelor al caror patent a expirat, de pana la 80% din volume, poate genera economii de 50-60 milioane de euro anual pentru sistemul de sanatate”, a mai spus sefa Teva Romania care a adaugat ca in 2010 compania va adauga circa 10 noi produse in portofoliu.

La nivel global, Teva Pharmaceuticals a inregistrat vanzari nete record de 13,9 miliarde dolari anul trecut, in crestere cu 25% fata de 2008.

In Europa, vanzarile au crescut cu 10% fata de 2008, totalizand 3,271 milioane dolari.

Teva Pharmaceuticals este o companie farmaceutica globala specializata in dezvoltarea, productia si comercializarea produselor generice si inovatoare si a ingredientelor active farmaceutice.

Compania cu sediul central in Israel are peste 38.000 de angajati la nivel mondial (100 pe piata locala) si detine facilitati de productie in Israel, America de Nord, Europa si America Latina. Teva Pharmaceuticals activeaza in Romania din 2006.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri