Tariful normal al unui kilometru de cursa cu taxiul in Capitala ar trebui sa fie doi lei, mai ales in conditiile cresterilor pretului la combustibili din ultima perioada, a declarat directorul executiv al companiei de profil Meridian, Lucian Marin.

"Anul trecut, in februarie-martie, tarifele erau undeva la 1,94-1,99 lei pe kilometru, apoi au scazut in doua etape, la 1,6-1,7 si la 1,4 lei pe kilometru, ceea ce este mult sub limita suportabilitatii pentru companiile de profil. Tariful actual de 1,4 lei in medie nu permite acoperirea unor costuri si cu atat mai putin reinnoirea parcului auto, de care este nevoie", a explicat Marin, cu ocazia unei dezbateri pe tema serviciilor de taximetrie din Bucuresti, organizata de revista The Diplomat si SGS Romania.

Potrivit directorului de la Meridian, tarifele mici practicate in prezent, unele chiar sub 1,4 lei pe kilometru, sunt nejustificate si invita practic taximetristii sa faca evaziune fiscala si sa insele clientul.

"Cine se bucura ca ii costa putin o cursa sa stie ca, in multe cazuri, ei sunt taxati, de fapt, la fiecare 800 de metri, in loc de un kilometru. Metoda aceasta de inselare a clientilor am intalnit-o si la compania mea, taximetristii prinsi in culpa au fost dati in afara, insa ce folos daca dupa aceea s-au angajat la alte firme?", a mai spus Lucian Marin, potrivit NewsIn.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si