Peste 70 de companii, cu aproximativ 15% mai mult decat in toamna anului trecut, pun la bataie peste 1.600 de oferte de munca, in cadrul targului Angajatori de Top, unul dintre cele mai importante evenimente de cariera, organizat de compania Catalyst Solutions.
Editia din toamna anului trecut a venit cu o oferta de 1.200 de slujbe, adresate atat tinerilor fara experienta in munca, cat si seniorilor specialisti.

Hewlett-Packard (HP) Romania, Adobe, Microsoft, IBM, BCR, BRD, JTI, Coca Cola HBC sau Renault Technologie Roumanie, cativa dintre angajatorii prezenti in acest an cauta in special candidati fara experienta, sau student si tineri absolventi pentru programe de internship sau management trainee. In toamna anului 2009 numarul posturilor vacante pentru nivel senior a crescut semnificativ fata de anul 2008, oferta venind in principal de la companiile din industrii mai putin lovite de criza, ca FMCG (industria bunurilor de larg consum) , IT, Business Process Outsourcing (BPO) si retail. Participantii cu experienta au putut aplica chiar si pentru opt pozitii de management in cadrul companiilor din industriile financiar – bancara, FMCF, IT si telecom.

Cel mai mare angajator prezent la targ in acest an este HP Romania, cu 600 de pozitii nou deschise Centrul HP de servicii partajate Global Business Operations Center (GeBOC), unde salariatii cunosc 22 de limbi straine.

„Pe langa cunostintele de limbi straine, cautam angajati care sa intruneasca abilitati precum deschidere, inovatie, deprinderi de comunicare si negociere si, poate cel mai important, dorinta de a invata si a se adapta cerintelor unui mediu multinational. Altfel spus, orice tanar si nu numai, este un potential candidat pentru noi”, afirma Anca Tapai (foto), staffing lead Hewlett-Packard Romania.

Centrul deruleaza activitati de relationare cu clientul sau cu partenerii, activitati administrative si logistice, de suport creditare si colectare a debitelor, activitati de suport a vanzarilor.

Compania Adobe Systems, cel mai mare producator de programe pentru design graphic, care la sfarsitul anului 2009 anunta disponibilizarea a aproape 9% din forta de munca la nivel international, pe fondul declinului vanzarilor, angajeaza in Romania 30 – 50 de dezvoltatori web, potrivit reprezentantilor companiei.

Compania furnizoare de servicii de consultanta si audit KPMG intentioneaza recrutarea catorva zeci de absolvenţi şi tineri profesionişti din domeniul economic şi juridic, pentru posturi la nivel de începător şi persoane cu experienţă în toate cele trei domenii principale în care prestează servicii (Audit, Taxe şi Consultanţă) pentru birourile companiei din Bucureşti şi din tara, conform Alina Gheuca, recruitment specialist, KPMG Romania.

Si compania furnizoare de servicii de externalizare Wipro Technologies isi continua planurile de dezvoltare incepute anul trecut, atat in Bucuresti, cat si in Timisoara, in sectorul BPO (Business Process Outsourcing) si sectorul IT services. “Numarul clientilor care decid sa vina in Romania este in crestere, iar diversitatea proceselor de business permite crearea de noi roluri pentru candidati cu experiente diferite. Cunoasterea a cat mai multe limbi straine va oferi expunere internationala in munca de zi de zi.”, sustine Sorina Andreea Matei - recruitment lead Wipro Technologies Romania.

Targul de cariera Angajatori de Top, editia a VIII-a va avea loc in perioada 23-24 aprilie la Sala Palatului. Evenimentul este deschis vizitatorilor vineri in intervalul 10.00 – 18.00 si sambata 10.00 – 17.00.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri