Operatorul de servicii medicale MedLife vizeaza in 2010 crestere de 40% a cifrei de afaceri comparativ cu anul trecut, cand a inregistrat venituri de 119 milioane lei (26,3 milioane euro), cu un profit operational de 23 milioane lei (5,5 milioane euro), au anuntat reprezentantii companiei.
Compania si-a bugetat pentru 2010 investitii de 15 milioane euro, care se vor adresa in special extinderii retelei de clinici.

De asemenea, compania a anuntat ca vrea sa mai deschida inca un spital privat in Bucuresti cel mai tarziu pana in primul trimestrul al anului viitor.

Operatorul de servicii medicale private Medlife a inaugurat joi Hyperclinica Baneasa, in care a investit pana in prezent circa un milion de euro, reprezentantii companiei estimand ca vor fi tratati circa 600 de pacienti pe zi.

Potrivit Medlife, noua clinica va aduce venituri de 1 milion de euro in acest an.

“Piata locala de servicii medicale private ar putea creste cu 20-25%, in timp ce piata serviciilor medicale la stat ar putea sa scada cu 25%", estimeaza Mihai Marcu, presedintele consiliului de administratie al MedLife.

El a mai spus ca in 2009 operatorul medical a avut 965.000 de pacienti, in crestere fata de cei 700.000 de pacienti, care au fost inregistrati in 2008.

Oficialii MedLife au mai spus ca segmentele care vor creste vor fi clientii privati. Segmentul corporate a scazut in ultimul trimestru, dupa ce companiile afectate de criza au optat sa isi reduca numarul de abonamente. "Desi pachetele de sanatate reprezinta un beneficiu pe care salariatii il cer companiilor, criza financiara a avut un impact major asupra mediului privat si a determinat angajatii sa renunte la aceste pachete", a spus Mihai Marcu.

Anul trecut MedLife avea 360.000 de clienti si segmentul corporate, ce beneficiau de serviciile medicale ale companiei, in prezent numarul acestora scazand la 320.000.

MedLife a deschis Hyperclinica MedLife Baneasa, fiind a cincea clinica de mari dimensiuni din Romania. Investitia in noul centru medical s-a ridicat la un milion de euro si va atrage aproximativ 12.000 de pacienti lunar, a anuntat compania. MedLife va mai investi inca un milion de euro odata cu deschidere blocului operator.

“Am ales zona de nord deoarece concurenta este mare dar si pentru faptul ca este o zona bogata si astfel vrem sa ne mentinem pozitia in piata serviciilor medicale”, a spus Marcu.

Prin aceasta deschidere MedLife isi continua extinderea atat in Bucuresti cat si in provincie. Anul acesta reprezentantii MedLife vor sa mai deschida alte trei unitati noi, doua in Bucuresti (zonele Titan si Obor) si una in Cluj.

“Pana acum am fost o companie ce a crescut organic datorita cash-flow-ului foarte bun. Acum au aparut discutii in conducerea MedLife de a creste business-ul prin achizitii. In acest an compania isi propune sa mai deschida inca trei clinici dintre care doua in Bucuresti si una in Cluj”, declarat Marcu.

Pentru investitiile din aceste noi clinici compania dispune de un buget de 15 milioane euro, jumatate din suma provenind din investitii exterioare de la institutii financiare. Reprezentantii MedLife sustin ca bancile cauta sa crediteze companii din sistemul medical deoarece prezinta risc redus.

Pentru urmatorii patru ani compania isi propune sa ajunga la o retea nationala de 25 de clinici de mari dimensiuni cu unitati spitalicesti speciale, dar si deschiderea unui spital privat. Pentru dezvoltarea noului spital care ar putea fi gata pana in primul trimestrul din 2011, compania se asteapta la investitii intre 15 si 25 milioane euro. Spitalul va fi deschis intr-o cladire deja existenta, din centrul orasului, care va fi inchiriata sau va fi preluata in leasing financiar.

“Piata se misca foarte repede si noi trebuie sa tinem pasul cu aceasta. Avem de gand sa achizitionam numai operatori din provicie. Avem cateva orase in plan dar ne vom orienta si catre alte zone de interes”, a mai spus presedintele CA MedLife, care a adaugat ca nu va accepta preluari sub 51% din actionariat.

Oficialii companiei cred ca factorii ca scaderea din piata imobiliara si concentrarea din piata serviciilor medicale private determina o dezvoltare mai rapida prin achizitii. De asemenea, si acordurile incheiate cu grupurile creditoare, precum SocGen, ajuta la dinamizarea segmentului de achizitii.

Mihai Marcu spune ca sistemul de coplata propus de Guvern nu va afecta piata serviciilor medicale private dar crede ca pentru serviciile gratuite acesta poate fi benefic. “Coplata va fi implementata pentru ca este nevoie de ea. Statul fie va introduce coplata, fie va pari taxele. Consumul de servicii medicale gratuite va fi pus sub presiune, coplata fiind un filtru al pacientilor care nu au nevoie neaparat de o vizita la medic”, e de parere Mihai Marcu, care mai spune ca acest sistem este o chestiune politica delicata.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri