Enel va efectua lucrari de modernizare in 82 de statii electrice de transformare din Muntenia, Banat si Dobrogea, pana la sfarsitul acestui an, valoarea totala a investitiilor alocate din surse proprii depasind 55 milioane euro.
"Lucrarile executate in statiile electrice de transformare sunt parte a celui mai amplu program de investitii initiat de Enel in Romania, in vederea imbunatatirii retelei electrice, cu o valoare totala ce depaseste 700 de milioane de euro, pentru urmatorii cinci ani. . (...) Unul din proiectele importante ce vizeaza procesul de modernizare a statiilor de transformare consta in introducerea tehnologiei Telecontrol. Aceasta tehnologie permite ca manevrele sa poata fi executate de la distanta, dintr-un centru de comanda, fara a mai fi nevoie de deplasarea echipei de interventie in teren. Prin introducerea acestei tehnologii, manevrele de realimentare in cazul aparitiei unor defectiuni sunt mult mai usoare si mai rapide ceea ce duce la diminuarea considerabila a duratei intreruperilor", potrivit companiei.

Alberto Birga, directorul general al Enel Distributie Muntenia, Banat si Dobrogea, a declarat ca Enel isi propune, ca pana la sfarsitul anului 2012, toate statiile de transformare din Muntenia, Banat si Dobrogea sa fie telecontrolate si, de asemenea, aproximativ 2.000 de posturi de transformare de medie tensiune sa fie incluse in telecontrol, informeaza NewsIn.

In paralel cu lucrarile desfasurate in statiile electrice de transformare continua executarea lucrarilor de modernizare si schimbare a infrastructurii pe toate nivelurile de tensiune, astfel incat calitatea serviciului de distributie sa creasca semnificativ, a adaugat reprezentantul Enel.

Totodata, in statii se vor efectua si o serie de lucrari complexe care vizeaza amplificari de putere, modernizarea celulelor de medie tensiune si a protectiilor pentru supratensiuni si inlocuiri sau montari de transformatoare.

"Pentru efectuarea acestor lucrari in conditii de siguranta pot aparea intreruperi controlate in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor. Realizarea acestor lucrari este absolut necesara in vederea imbunatatirii calitatii serviciului de distributie si a reducerii numarului de intreruperi", precizeaza Enel.

Compania precizeaza ca executantii lucrarilor de modernizare a statiilor electrice de transformare sunt stabiliti in baza licitatiilor efectuate in mod transparent, prin intermediul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Enel a intrat pe piata energiei din Romania in anul 2005. De atunci, compania a alocat peste 1,3 miliarde de euro pentru achizitia companiilor si investitii in societatile pe care le detine in Banat, Dobrogea si Muntenia, deservind 2,5 milioane de clienti in cele trei regiuni.

Enel este cea mai mare companie energetica din Italia si cea de-a doua companie de utilitati din Europa, fiind listata din 1999 la bursa din Milano. Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice din Romania, dupa preluarea pachetului majoritar la cele trei companii de distributie si furnizare de energie din regiunile Banat, Dobrogea si Muntenia Sud.

Reteaua de distributie energiei electrica a Enel, prin filialele din Dobrogea, Banat si Muntenia, are peste 93.000 km. Enel are in Romania peste 5.300 angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri