Consiliul Judetean Giurgiu continua negocierile pentru privatizarea CET, insa discutiile cu compania interesata de cumpararea pachetului de actiuni vizeaza si un eventual transfer de active cu plata catre Consiliu, a declarat presedintele institutiei, Dumitru Beianu.
Potrivit acestuia, transferul de active, adica preluarea unei parti a bunurilor CET, ar fi o garantie ca va continua distribuirea agentului termic catre locuitorii municipiului Giurgiu.

Dumitru Beianu a precizat ca adjudecantul pachetului de actiuni al CET Giurgiu, SC Global International 2000 SA, care a oferit 5 milioane de euro pentru acesta, nu ar fi dat garantii suficiente privind asigurarea furnizarii energiei termice in Giurgiu pe o perioada de cel putin zece ani.

„Dupa o serie de intalniri cu adjudecantul, am parcurs mai multe variante care au fost abandonate pe rand. Exista varianta separarii societatii in alte doua societati, am trecut apoi la varianta unei societati mixte. Pentru prima nu avem garantii ca adjudecantul ar putea respecta conditia de a furniza caldura in municipiu pe o perioada de zece ani. Am ajuns la aceasta varianta a transferului de active cu plata, este propunerea dumnealor”, a spus Beianu in timpul unei sedinte a Consiliului Judetean, informeaza NewsIn.

Edilul giurgiuvean a mentionat ca principala problema a finalizarii negocierilor cu investitorii este cea a datoriilor istorice ale CET Giurgiu catre stat, aceasta presupunand ca oricand un creditor sau chiar statul sa puna sechestru pe bunuri.

„Pe langa datoriile enorme ale societatii, o alta particularitate ne incurca. Spre deosebire de alte CET-uri din tara, la Giurgiu bunurile societatii nu sunt in domeniul public, ci in patrimoniul societatii. Vrem sa preluam in domeniul public al judetului bunurile, astfel incat sa poata fi asigurata de Consiliul Judetean distribuirea agentului termic, in orice conditii”, a mai spus Beianu.

In acelasi timp, Dumitru Beianu a declarat ca SC Global International vrea sa construiasca la Giurgiu un grup energetic nou de 250 megawati, care sa functioneze in cogenerare, pe carbune, si prin care sa fie furnizata energie electrica in sistem national.

CET Giurgiu are datorii istorice catre stat de 1.000 de miliarde de lei vechi, in timp ce datoriile locuitorilor municipiului Giurgiu catre societate se ridica in acest moment la circa 300 de miliarde de lei vechi.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri