In incinta Garii de Nord s-a pus in functiune, incepand de vineri, 29 ianuarie, un automat prin care calatorii pot sa-si cumpere bilete de tren, fara sa mai apeleze la serviciile caselor de bilete. Pentru inceput, doar cu cardul.

Produsul informatic pe baza caruia functioneaza automatul se numeste „eXtended Sell” si este realizat in intregime de catre S.C. Informatica Feroviara.

Automatele de vanzare a biletelor, numai in trafic intern, sunt dotate cu touch-screen, iar pentru plata au incorporat cititor de card bancar (POS).

In afara de eliberarea biletelor, ele pot oferi informatii despre orele de plecare si de sosire a trenurilor, cu posibilitatea tiparirii lor.

Dupa efectuarea platii, se va emite o chitanta care tine loc de bilet si poate fi prezentata conductorului de tren.
Raiffeisen Bank Romania asigura pentru CFR Calatori serviciul de acceptare la plata a cardurilor pentru automatele de vanzare a biletelor de tren instalate in Gara de Nord din Bucuresti.

Automatele permit emiterea legitimatiilor, rezervarea locurilor si obtinerea de informatii privind mersul trenurilor, iar plata se face prin card.

Gara de Nord este prima din tara in care vor fi montate automate de vanzare a legitimatiilor de calatorie, cu ecran tactil si cititor de card (POS) incorporat.

Raiffeisen Bank pune la dispozitia CFR Calatori serviciul de acceptare la plata a cardurilor, care asigura tot sistemul de plata, dupa momentul in care clientul alege biletul si pana la transferul sumelor in contul companiei, inclusiv suport pentru reconciliere automata.

Serviciul a fost implementat prin intermediul Raiffeisen Bank, CFR Calatori, Informatica Feroviara, Printec si IIRUC.