Operatorii de transport asteapta incasari cu 15% mai mari pe fondul crizei aeriene

Incasarile operatorilor romani de transport ar putea creste cu 10-15% pe fondul anularii mai multor curse aeriene interne si internationale din cauza norului de cenusa vulcanica ce se apropie de Romania, a declarat presedintele FORT, Augustin Hagiu.
"In primele momente ale anularii curselor nu s-au simtit cresteri in ceea ce priveste numarul de calatori, deoarece dureaza pana oamenii primesc raspusurile de la companiile de zbor si pana isi reorganizeaza traseul. Ne asteptam totusi la cresteri de 10-15% a numarului de clienti comparativ cu o zi normala si proportional si o crestere a sumelor incasate", a declarat presedintele Federatiei Operatorilor de Transport Rutier (FORT), Augustin Hagiu, citat de NewsIn.

Acesta a adaugat ca cele mai importante cresteri in ceea ce priveste fluxul de pasageri sunt asteptate la cursele nationale.

Potrivit lui Hagiu, operatorii de transport intern si international sunt pregatiti sa suplimenteze numarul curselor, insa acesta crede ca nu va fi necesara o astfel de masura, in contextul in care transportatorii pot asigura dublul numarului de calatori dintr-o zi normala. "Din cauza crizei in prezent sunt miscari mult mai slabe ale populatiei, iar trasportatorii pot asigura in acest moment chiar dublul numarului de calatori dintr-o zi normala. Nu credem ca va fi nevoie de curse in plus, insa operatorii sunt pregatiti de o suplimentare daca acest lucru va fi necesar", a adaugat reprezentantul FORT.

In prezent, 11 aeroporturi sunt inchise pe teritoriul Romaniei. Acestea sunt: Arad, Timisoara, Sibiu, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Cluj, Targu Mures, Iasi, Bacau si Suceava.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri