"Dupa discutii interminabile, s-a ajuns la un acord de principiu. Au fost discutii in prezenta boardului Mittal de la Galati si s-a stabilit semnarea unui acord prin care fiecare salariat va fi asezat pe clasa lui de salarizare. Acest acord ar urma sa fie semnat in aceasta saptamana. Angajatii au reluat lucrul", a declarat liderul de sindicat Gheorghe Ciobanu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, conducerea executiva a dat in judecata sindicatul, afirmand ca greva a fost ilegala, iar compania a fost prejudiciata.

Cei peste 1.200 de angajati ai ArcelorMittal Tubular Products Roman au declansat o greva spontana saptamana trecuta, nemultumiti de salarii, dar si de faptul ca in fabrica ar fi fost aduse sa lucreze persoane de la o firma prestatoare de servicii care ar fi incasat venituri mai mari decat angajatii unitatii.

Combinatul ArcelorMittal Tubular Products este specializat in producerea de tevi fara sudura.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.