“Pentru 2010, ne-am propus ca vanzarile de ferestre de mansarda sa reprezinte 10% din cifra de afaceri pe care ne-am bugetat-o, ceea ce s-ar traduce intr-o cota de piata de 5%. Pe viitor ne dorim sa crestem aceasta cota de piata si luam in calcul chiar construirea unei unitati de productie pe piata locala, insa in cativa ani”, spune Dan Mircescu, director general si actionar majoritar al Final Distribution.

Compania si-a bugetat pentru 2010 o cifra de afaceri de 4,6 mil. euro, in crestere cu 10% fata de 2009, pe fondul businessului ce va fi generat de ferestrele de mansarda.

“Este foarte probabil sa atingem obiectivele de vanzari pentru ferestrele de mansarda in conditiile in care segmentul renovarilor inregistreaza o crestere, spre deosebire de constructiile noi, iar podurile devin o alternativa foarte buna pentru extinderea spatiilor de locuit existente”, afirma Razvan Negut, director de vanzari Final Distribution.

Circa 80% din cifra de afaceri a companiei pe 2009 s-a datorat comercializarii tiglei metalice cu acoperire din piatra naturala marca Gerard, restul banilor provenind din vanzarea membranelor de protectie pentru acoperisuri si fundatii Delta, produse in Germania, si a ferestrelor de mansarda Keylite, produse in Polonia si Irlanda.

Final Distribution, importatorul oficial al Keylite pe piata locala, a reusit sa vanda cateva sute de ferestre de mansarda, iar pentru 2010 isi propune ca vanzarile sa depaseasca 2.000 de unitati.

“Anul 2009 a fost un an de proba al ferestrelor Keylite pe piata locala, iar in 2010 vrem sa fim mult mai vizibili. Tocmai de aceea vom investi 500.000 de euro in acest produs, in directii ca promovare, logistica sau depozitare”, mentioneaza Negut.

Potrivit reprezentantilor Final Distribution, piata locala de ferestre de mansarda se ridica la 10 mil. euro, echivalentul a 40.000 de bucati.
Pretul unei ferestre Keylite porneste de la 250 de euro si poate ajunge la cateva mii de euro.

Final Distribution numara in prezent 35 de angajati si este localizata in judetul Prahova. Principalul competitor al companiei pe segmentul de ferestre de mansarda este Velux.