Adrian Borotea devine al treilea administrator al CEZ Romania

Adrian Borotea, directorul de afaceri corporatiste la distribuitorului si furnizorului de electricitate CEZ Romania, a devenit al treilea administrator al companiei, alaturi de Jan Veskrna, actualul director general, si de Martin Smelik, directorul de operatiuni.

"Voi ocupa simultan functia de administrator al CEZ Romania, cu cea de director de afaceri corporatiste al companiei", a spus Borotea, citat de NewsIn.

De asemenea, in functia de director de dezvoltare a afacerii al CEZ Romania a fost numit Juan Saez Palacios, venit de la compania spaniola GrupoRaga. Acesta il inlocuieste in functie pe Doru Voicu.

Grupul ceh CEZ a intrat in 2005 pe piata romaneasca, dupa ce a preluat unul din distribuitorii de electricitate.

In prezent, afacerile cehilor se realizeaza prin CEZ Romania, care include CEZ Distributie (distribuitor de energie electrica in judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman), CEZ Trade (care se ocupa cu vanzarea si cumpararea de energie electrica pe piata en gros), CEZ Vanzare si CEZ Servicii. Pe sectorul de distributie si vanzari, CEZ detine in Romania o cota de piata de 17%.

CEZ are aproape sapte milioane de clienti si un portofoliu al capacitatii instalate de peste 14.300 MW, activand in 11 tari din Europa Centrala si de Sud-Est. Firma, listata la bursele din Praga si Varsovia, are o capitalizare de peste 30 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Un mare retailer reciclează produsele de îngrijire personală și a locuinței
Setari Cookie-uri