Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a decis sa suplimenteze numarul de ofertanti pentru privatizarea Electrica Muntenia Sud care vor fi admisi la negocieri, urmand sa discute in ultima etapa a procesului cu cinci companii interesate sa preia producatorul de energie electrica.
"Ne dam toata silinta sa facem o afacere buna cu privatizarea Electrica Muntenia Sud. Acesta este si motivul pentru care am prelungit pana la 31 ianuarie termenul de depunere a ofertelor definitive. Intentionam sa modificam procedura de privatizare, in sensul in care am retine, dupa depunerea ofertelor angajante din punct de vedere juridic, cinci dintre acestea, pentru a creste competitia", a declarat ministrul Economiei, Codrut Seres.

El a precizat ca vor fi admise la negocieri companiile care vor depune cele mai bune oferte, cu un punctaj de cel putin 75% din punctajul celei mai bune oferte. Astfel, se creeaza posibilitatea ca numarul de competitori cu care autoritatile vor negocia privatizarea sa fie mai mic de cinci.

Unele companii au acuzat ministerul ca prelungeste termenele initiale pentru depunerea ofertelor, afirmand ca favorizeaza anumiti competitori. Potrivit ministrului, insa, aceste suspiciuni sunt nefondate, cata vreme toti sunt pusi in fata acelorasi conditii.

"Daca am fi schimbat dupa obtinerea ofertelor angajante, atunci o astfel de critica mi s-ar fi parut justa. Suntem cu mai mult de o luna inainte de termenul initial de depunere a ofertelor angajante, ca urmare toti participantii sunt avizati si sunt instiintati cu privire la demersurile Guvernului", a spus Seres.

Pana acum, zece companii au depus scrisori de interes pentru achizitionarea Electrica Muntenia Sud si toate vor merge mai departe in etapa urmatoare a procesului de privatizare.

Autoritatile vor vinde 67,5% din actiunile societatii de distributie, printr-o metoda asemanatoare celei aplicate si la privatizarile anterioare. Investitorii interesati vor putea achizitiona direct 50% din capitalul social existent al filialei, urmand sa aloce fonduri pentru o majorare de capital prin care participatia cumparatorului va ajunge la 67,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri