Biroul local al casei de avocatura Wolf Theiss a lansat firma de consultanta fiscala Wolf Theiss Tax Advisory, intrand astfel in grupul societatilor de profil care au luat cu asalt consultanta fiscala si contabila.

Aceasta actiune se inscrie in strategia Wolf Theiss de a completa oferta de servicii de consultanta juridica cu servicii de consultanta fiscala, in tari precum Austria, Serbia, Ungaria si Romania.

Echipa Wolf Theiss Tax Advisory Services este coordonata de Iulia Radocea (foto), care s-a alaturat firmei in decembrie 2009, detinand anterior functia de International Tax Manager in cadrul companiei Deloitte si pe cea de Senior Tax Consultant in cadrul companiei Ernst & Young.

„Pana de curand, consultanta fiscala era in mod traditional apanajul marilor firme de contabilitate, iar companiile erau nevoite sa se adreseze pentru fiecare tranzactie atat firmelor de consultanta fiscala, cat si caselor de avocatura.(...) Infiintarea Wolf Theiss Tax Advisory Services urmeaza o tendinta existenta atat in Romania, cat si in alte tari, aparuta ca urmare a cresterii numarului de tranzactii internationale, dar si a legislatiei fiscale locale aflate intr-un proces de revizuire continuu”, a declarat Balazs Bekes, expert in legislatia fiscala internationala, partener regional in cadrul Wolf Theiss.

O tendinta in avocatura de business


In ultimii doi ani s-a conturat tendinta prin care casele de avocatura au luat cu asalt consultanta fiscala si contabila, in conditiile in care piata s-a sofisticat si are nevoie de o mai mare flexibilitate in abordarea clientilor, atat la nivelul serviciilor, cat si in privinta onorariilor practicate.

Casa de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a lansat recent o divizie de consultanta fiscala, care si-a propus sa realizeze in primul an de activitate 5% din cifra de afaceri a companiei.

Firma de avocatura Voicu & Filipescu si-a extins, in urma cu un an, ariile de expertiza in directia consultantei fiscale si contabilitatii prin integrarea firmei specializate Steuer & Buchhaltung Partners SRL.

Principalii competitori pe acest segment sunt Ernst&Young, KPMG, Deloitte si PricewaterhouseCoopers, dar si companiile BDO Consulting, Mazars si Tax House.

Si Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a lansat anul trecut o divizie de consultanta fiscala, care isi propusese sa realizeze in primul an de activitate o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro.

De asemenea, casa de avocatura DLA Piper tatoneaza ideea de a lansa anul acesta o divizie de consultanta fiscala, in prezent avand discutii cu specialisti in fiscalitate care sa coordoneze aceasta practica pe viitor.
Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
De 20 de ani in Romania: Interviu onest cu "un american romanizat"