Odata cu restrictionarea traficului aerian cauzat de eruptia vulcanica din Islanda, firmele de transport cu autocarul au preluat o mare parte dintre pasagerii liniilor aeriene, ajungand la incasari duble fata de o perioada normala.
Eurolines: 200.000 de euro in 5 zile

Incepand de sambata dupa-amiaza si pana in prezent, Eurolines, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de transport international de persoane, a operat circa 25 de curse. “Numarul curselor a fost dublu fata de cel normal. Am operat atat curse de linie, cat si inchiriate”, a declarat, pentru Wall-Street, Dragos Anastasiu (foto), proprietarul Eurolines.

Potrivit lui Anastasiu, cea mai solicitata destinatie a fost Londra, una dintre cele mai afectate zone. “Nu am refuzat practic nimic, am suplimentatat tot ce a fost cerut. Destinatia cea mai solicitata a fost Londra, apoi Bruxelles, Paris si Frankfurt”, mai explica seful Eurolines.

Nu doar cursele s-au dublat in aceasta perioda pentru Eurolines, ci si incasarile. “Am incasat circa 200.000 euro, mai mult decat dublu, in concordanta cu numarul crescut de curse”, a mai afirmat Anastasiu.

In aceasta perioada Eurolines a suplimentat cursele de autocar din Romania spre Ungaria, Austria, Germania, Belgia, Marea Britanie, Spania, Elvetia si Italia.

Atlassib – trafic in crestere cu pana la 25%

Principalul concurent al Eurolines pe piata de transport international de persoane, Atlassib, detinuat de omul de afaceri Ilie Carabulea, a profitat, de asemenea, de restrictionarea spatiului aerian. “Am fost pregatiti sa preluam orice flux de pasageri de pe cursele externe. Am crescut capacitatea cu 10 pana la 25%, in functie de destinatie”, a declarat, pentru Wall-Street, Daniel Micu, directorul companiei de transport Atlassib.

Potrivit acestuia, cele mai solicitate destinatii au fost, in ultimele zile, Italia si Spania.

Compania opereaza zilnic curse catre Spania, Italia, Austria, Germania. In plus, aceasta are rute permanente catre Olanda, Suedia, Franta, Belgia, Anglia, Grecia si Portugalia.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri