CEU Business School Romania, parte a scolii de business din Ungaria CEU Business School, care a anuntat recent ca la finalul acestui an isi va inchide portile de pe piata locala, si-a mutat sediul intr-o cladire de birouri din Dorobanti.
Noul sediu, cu o suprafata de circa 300 de metri patrati, gazduieste atat personalul CEU de pe piata locala, cat si studentii inscrisi in ultima editie a programului de EMBA al scolii de business, care se va finaliza in decembrie.

“Vechiul sediu, cel din incinta Camerei de Comert si Industrie, in care tineam si cursurile reprezenta o varianta mai putin eficienta din punct de vedere al costurilor. In noul sediu, din Dorobanti, avem suficient spatiu atat pentru angajatii nostri, cat si pentru a tine cursuri”, spune Oliver Olson, care se afla la sefia CEU Business School Romania din 2008.

Scoala de afaceri va plati o chirie lunara de circa 3.500 de euro, potrivit unor surse din piata, informatie confirmata partial si de Olson.

“Tot ceea ce pot spune este ca nivelul chiriei se situeaza intre 12 si 15 euro/mp”, afirma Olson.

Olson si echipa care a livrat incepand cu 2006 programul de EMBA al CEU Business School vor ramane in noul sediu si dupa ce scoala de business isi va inchide portile de pe piata locala, dar pentru a livra un alt program de EMBA, cel al olandezilor de la Maastricht School of Management.

Costul noului program, ale carui cursuri vor incepe sa fie livrate in Romania incepand cu septembrie 2010, va fi de 16.500 de euro, cu 4.500 de euro putin decat cel al CEU Business School Romania.

“Practic, noul program il va inlocui pe cel al CEU. Pentru o perioada (septembrie-decembrie -n.red.) cele doua programe vor functiona in paralel, pentru ca piata sa aiba timp sa se acomodeze cu noul EMBA. Am discutat cu decanul celor de Maastricht si am ajuns la concluzia ca nu e nicio problema ca aceeasi echipa sa livreze cursuri in paralel”, apreciaza seful CEU Business School Romania.

Prima serie de studenti care vor incepe in septembrie cursurile in cadrul programului de EMBA al Maastricht School of Management va fi de 25-40 de persoane.

“Vom cauta sa atragem cursanti cu acelasi profil ca al celor de la CEU. Mai mult, pentru candidatii din sectorul public vom oferi o reducere de 50%”, mentioneaza Oliver Olson.

Potrivit unui clasament al celor mai scumpe programe de MBA si EMBA de pe piata locala realizat de Wall-Street in primavara anului trecut, varsta media a celor care au urmat cursurile CEU Business Shool este de 32 de ani, in vreme ce experienta medie pe piata fortei de munca este de 11 ani.

Prima serie din noul program, care va fi condus tot de catre Olson, se va finaliza in decembrie 2011.

Scoala de afacerii CEU Business School este parte a Central European University, institutie formata in 1988 de miliardarul american de origine maghiara George Soros, cu o avere estimata de revista Forbes la 11 mld. dolari in 2009.

Maastricht School of Management, care a fost fondata in 1952, a livrat pana in prezent peste 30.000 de absolventi de programe de master sau doctorale.

Pe piata locala exista peste 10 programe de business, cel mai scump find cel al Vienna University of Economics and Business (WU), al carui cost este de 35.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri