Mechel, una dintre cele mai mari companii din Rusia in domeniul minier si metalurgic, a achizitionat 100% din actiunile companiei Donau Commodities SRL, care detine 90,91% din actiunile combinatului metalurgic Laminorul SA din Braila, cu aproximativ 9,4 milioane euro.
"Valoarea finala a tranzactiei va fi stabilita la sfarsitul lunii aprilie 2010. La 19 aprilie 2010, Consiliul Concurentei a emis Decizia de autorizare a tranzactiei", se arata in comunicatul companiei Mechel, potrivit NewsIn.

Combinatul Laminorul din Braila este situat in partea de sud-est a Romaniei, in orasul Braila, pe malul stang al Dunarii.

"In apropierea imediata a combinatului sunt situate porturile oraslui Brala, cu capacitati operationale care permit sa serveasca navele cu capacitati de incarcare de pana la 5.000 tone. Aceasta locatie este favorabila din punct de vedere logistic, fiindca asigura iesire spre portul Constanta, port de importanta internationala pe Mare Neagra", spun reprezentantii companiei.

Capacitatile de productie ale combinatului includ doua laminoare care permit productia a 380.000 tone anual. Laminoarele fabrica profile fasonate de tip U, I, cornier cu aripi egale si inegale pentru constructii de masini, constructii rezidentiale si nerezidentiale. Combinatul este singura intreprindere din Romania care produce profilul special (profil lat cu bulb), destinat folosirii in santierele navale.

"Prin preluarea Laminorul SA Braila a fost realizat inca un pas in conformitate cu strategia companiei Mechel, care prevede dezvoltarea continua a segmentului metalurgic al grupului si in particular cresterea cotei produselor cu valoare adaugata mare in nomenclatorul intreprinderilor. Laminorul permite efectuarea procesarii de tagla la nivel avansat, ceea ce asigura atingerea efectului sinergetic cu alte interprinderi ale grupului din Romania. Sortimentul produs de catre combinat va completa armonios si va largi semnificativ lista produselor fabricate de catre combinatele Mechel in Romania. Fabricarea produselor noi pentru grup, profile laminate si lat cu bulb, ne va permite sa largim prezenta noastra pe piata interna a Romaniei si a tarilor UE si sa diversificam distributia", a declarat directorul general al Diviziei Metalurgice Est-Europene a companiei Mechel, Victor Dyshlevich.

El a precizat totodata ca, in viitorul apropiat, compania are in vedere cresterea volumelor de productie.

In 2009, Laminorul Braila a produs peste 50.000 tone de profile fasonate. Aproximativ 65% din productie este livrata la export in tarile din Europa de Est si Vest, restul este destinat consumului intern. Ca materie prima, Laminorul foloseste tagla, livrata de intreprinderea care face parte din grupul Mechel, combinatul metalurgic Mechel Targoviste.

Numarul angajatilor combinatului depaseste 570 de persoane.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica. Mechel asociaza producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, armaturi metalice, energie electrica si termica. Produsele companiei Mechel se comercializeaza pe piata interna si piata externa.

In octombrie 2008, a fost infiintata Divizia Metalurgica Est-Europeana care uneste patru combinate metalurgice ale grupului Mechel: Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Otelul Rosu si Mechel Reparatii. Scopul principal al Diviziei este coordonarea activitatilor celor patru combinate cu privire la investitii, modernizari, optimizarea si reducerea costurilor de productie, aprovizionarea si distributia marfii, precum si alte activitati comune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri