Transportatorul national de energie electrica Transelectrica va demara negocieri cu Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare(BERD), si nu cu banci din Romania, pentru un credit de 65 mil. euro, a declarat Adrian Baicusi, directorul general al companiei, transmite NewsIn.
"Cu BEI si BERD vom negocia in alte conditii decat am negociat pana acum cu bancile din Romania. Nu am fost multumiti de ofertele pe care le-am primit de aici", a explicat directorul general al Transelectrica.

Compania anuntase inca din luna februarie ca vrea sa mai ia un credit, de 65 milioane euro, pentru a-si finanta investitiile din acest an, care se vor ridica la 500,8 milioane lei.
Transelectrica a mai luat in acest an un credit de 33 milioane lei de la BRD - Groupe Société Générale, tot pentru investitii.

Anul trecut, compania a mai facut doua imprumuturi, in luna iulie, cand a semnat cu Alpha Bank Romania pentru un credit de 37 milioane lei, pentru completarea surselor de finantare a programului de investitii pe 2009, respectiv in noiembrie, cand a luat o linie de credit de 35 milioane lei, pe un an, de la ING Bank Romania, pentru activitatea curenta a companiei.

Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care este formata din 79 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 35.500 MVA si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu si Timisoara.

Transelectrica are, in prezent, sase filiale: Operatorul Pietei de Energie Electrica din Romania (OPCOM), Smart, Institutul de Cercetari si Modernizari Energetice (ICEMENERG), Formenerg, ICE Service si Teletrans.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Autonom listeaza pe bursa obligatiuni cu dobanda 4,45% in euro