Grupul austriac Lasselsberger, cel mai mare producator de placi ceramice (gresie si faianta) de pe piata locala, va incepe sa exporte din acest an in Serbia, Republica Moldova, Iran, Irak si Afriaca de Sud, dupa ce exporturile companiei din 2009 au vizat doar Bulgaria si Grecia.
Lasselsberger Romania, subsidiara locala a grupului austriac, si-a stabilit pentru anul acesta vanzari la export de circa 2 mil. euro, echivalentul a 5% din cifra de afaceri bugetata pentru 2010. Produsele comercializate pe piata bulgareasca vor reprezenta aproximativ 50% din valoarea exporturilor aferente anului in curs.

Pe termen mediu, compania si-a propus extinderea exporturilor si in tari din Europa Occidentala, cum ar fi Franta sau Germania.

„Ne aflam in discutii cu celelalte companii din grup si luam in calcul extinderea si in Vestul Europei in cazul in care produsele noastre nu concureaza cu cele ale celorlalte companii din grupul Lasselsberger", spune Christian Morath, directorul general al Lasselsberger Romania, care detine brandul Cesarom.

Compania a a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 35 mil. euro, in scadere cu 15,2% fata de 2008, pe fondul declinului pietei constructiilor. Pentru 2010, producatorul de placi ceramice si-a bugetat o crestere cu 10% a businessului, pana la 38,5 mil. euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri