Producatorul de aluminiu Alro Slatina a inregistrat in primele noua luni o crestere cu peste 11% a cifrei de afaceri, dar profitul a fost mai mic cu 22,5% fata de rezultatul obtinut in perioada similara din 2004, reiese din datele companiei. In perioada ianuarie-septembrie, Alro a realizat o cifra de afaceri de 1,12 miliarde lei si a obtinut un profit net de 96,6 milioane lei. Compania sustine ca profitul bugetat a fost depasit cu 9,4%.
"Rezultatele financiare au depasit estimarile bugetare ale companiei. Comparativ cu anul trecut, insa, cheltuielile s-au majorat ca urmare a cresterii costurilor utilitatilor, transportului si a majorarii temporare a pretului de achizitie a aluminei", afirma, intr-un comunicat, Marian Nastase, vicepresedintele Consiliului de Administratie al Alro Slatina.

Cele mai importante majorari au fost inregistrate la achizitia de energie electrica si apa, unde costurile au crescut cu 10,6 milioane lei, in timp ce cheltuielile cu personalul au fost majorate cu 14,6 milioane lei.
Bugetul de investitii alocat pentru 2005 depaseste 25 de milioane de dolari, fiind concentrat pe dezvoltarea capacitatilor pentru produse cu valoare adaugata mare si pe protectia mediului.
In ultimii trei ani, investitiile la Alro au insumat 145 de milioane de dolari, fiind dirijate in special in modernizarea liniilor de productie si in protectia mediului, precizeaza comunicatul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cati bani au facut cele mai mari companii de pe bursa in T3