La inceputul saptamanii trecute, Unilever a anuntat numirea Alexandrei Gatej in functia de presedinte al operatiunilor sale din Europa Centrala si de Sud, cu responsabilitati pentru Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru, Moldova, Macedonia, Albania, Bosnia si Kosovo, primul presedinte local al companiei. Alexandra Gatej ii succede in aceasta pozitie Martinei Kastler, care a fost numita Senior Vice President Advisor External Affairs Europa Centrala si de Est.

Nascuta la Sibiu, Alexandra Gatej a avut un parcurs deosebit al carierei inceputa ca economist la Fabrica de Pielarie din Targu Mures, dupa absolvirea cursurilor Facultatii de Cibernetica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Anul 1993 o gaseste in functia de director de export la Fabrica de Pielarie din Sebes - Alba. Dupa o experienta de trei ani la Radio Europa Libera, Alexandra Gatej s-a alaturat companiei Unilever in 1996 pe pozitia de Research Manager, din 1998 fiind promovata in structurile internationale ale companiei. In perioada 1998-2003 Alexandra Gatej a detinut mai multe pozitii in managementul produselor de ingrijire personala in Italia si Republica Ceha. De la reintoarcerea ei in Romania, in 2003, a ocupat functia de Director de Divizie Produse de Ingrijire Personala si a Locuintei, Unilever South Central Europe.

"Am avut privilegiul sa contribui in acesti 3 ani la dezvoltarea afacerilor Unilever precum si, intr-un sens mai larg, la pregatirea comunitatii de afaceri in vederea accesului in Uniunea Europeana. In noua mea pozitie voi continua sa sustin operatiunile Unilever in intreaga regiune prin mentinerea unui dialog constructiv cu comunitatile. Sunt mandra ca inmanez conducerea companiei unei romance, Alexandrei Gatej care s-a dovedit a fi o femeie talentata, un manager de inalta tinuta profesionala. Ii doresc Alexandrei si intregii echipe Unilever numai succes", a declarat Martina Kastler.

La randul sau, Alexandra Gatej a dorit sa multumeasca Martinei Kastler pentru contributia ei importanta nu numai la dezvoltarea afacerilor companiei in regiune, dar si in general a comunitatilor de afaceri ale tarilor in care opereaza Unilever, in drumul acestora catre o Europa moderna. "Doresc sa continuu aceste eforturi care sper ca vor determina o integrare europeana de succes atat a afacerilor cat si a tarilor in care suntem prezenti. Unilever arata incredere talentelor locale si sunt mandra ca sunt primul presedinte local al unei afaceri in continua crestere", a adaugat noul presedinte Unilever.

Unilever se afla in Romania din 1995 fiind unul din cei mai mari investitori, cu peste 90 milioane de euro investiti in 3 fabrici din tara. Incepand cu anul 2000 Unilever administreaza din Bucuresti operatiunile din Europa Centrala si de Sud (Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru, Moldova, Macedonia, Albania, Bosnia si Kosovo) avand peste 800 de angajati in aceasta regiune, dintre care 650 in Romania.
Unilever este hotarata sa isi dezvolte activitatea in regiunea Europei Centrale si de Sud unde a investit deja 125 milioane de euro. In anul 2004 Unilever a inregistrat o cifra de afaceri regionala de 138 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri