Tender a cumparat pachetul de actiuni al Codecs prin intermediul firmei de prospectiuni geologice Prospectiuni Bucuresti (PRSN), in care este actionar.

Inainte de realizarea tranzactiei, Codecs avea 25 de actionari, cei mai importanti fiind Adrian Dan Babutan (17,08%), Catalin Ionescu (13,99%) si Gabor Kolumban (4,92%).

“Negocierile dintre noi, cei care am vrut sa vindem, si reprezentantii lui Ovidiu Tender s-au finalizat pe 16 aprilie, dupa doar doua zile de negocieri. Sunt fericit ca lucrurile s-au incheiat atat de rapid”, spune Catalin Ionescu, fostul presedinte al Codecs.

Tender a preluat si datoriile pe care le are Codecs, cel mai important fiind rezultatul unui credit contactat in 2007 de catre compania de training, cu o valoarea de 2,7 mil. euro. In prezent, Codecs mai are de rambursat circa 1,5 mil. euro.

Intrarea lui Tender in Codecs ar putea avea si o miza imobiliara, in conditiile in care compania de training si consultanta detine doua cladiri de birouri in zona centrala a Bucurestiului. Doar din inchirierea cladirii ipotecate se pot obtine circa 28.000 de euro lunar.

Ovidiu Tender avea anul trecut o avere estimata la 300 mil. euro, arata topul 500 de miliardari, realizat de Forbes Romania in 2009. Cele mai cunoscute afaceri ale sale sunt producatorul de generatoare de aburi Vulcan Bucuresti si societatea Prospectiuni, activa in domeniul explorarilor geologice. De asemenea, afacerile grupului Tender mai cuprind investitii in imobiliare, energie, farma sau constructii.

Codecs a fost infiintata in 1993, Ionel Chera fiind cel care a pus bazele companiei. Pe parcursul timpului, Codecs s-a transformat intr-un conglomerat educational, care detine o divizie de training, o tipografie, o fundatie, precum si un program de MBA, oferit pe piata locala prin parteneriat cu Open University School din Marea Britanie.

Serviciile oferite de Codecs i-au permis companiei sa ajunga in 2007 la o cifra de afaceri record pentru piata romaneasca, respectiv cinci milioane de euro. Totodata, anul cel mai profitabil pentru companie a fost 2006, cand Codecs inregistra un profit net de circa 680.000 de euro.

Citeste si Codecs rezista schimbarii: Afaceri de 0,5 mil. euro in T1