“A trebuit sa treaca un an pentru ca lumea din Austria sa afle despre noi, iar in acest moment putem spune ca lucrurile merg bine. Realist vorbind, cred ca vom reusi sa ne recuperam banii pe care i-am investit acolo abia in 2012, chiar daca exista posibilitatea de a ajunge pe zero inca de anul viitor”, spune Adrian Florea, managing partner Trend Consult.

In 2008, grupul de firme a iesit pentru prima oara in strainatate, dupa deschiderea unui birou in Austria, care a necesitat investitii de 300.000 de euro.

La inceputul acestui an, furnizorul de training a anuntat ca a deschis in Polonia al doilea birou extern. Investitia necesara pentru deschiderea locatiei din Polonia s-a ridicat la 150.000 de euro. Trend Consult detine 70% din actiunile biroului extern, restul fiind proprietatea unui partener local.

“Biroul din Polonia se afla abia la inceput si deocamdata lucram la o strategie de business in aceasta directie”, mentioneaza Florea.

Printre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de training se numara firme ca Ascendis, UBD, TMI, Human Invest, For People, Trend Consult sau Interact.