„Locurile de munca sezoniere nu sunt insa numai cele cu care suntem obisnuiti cu totii (constructii, agricultura etc.), ci si in retail si productie. Avem deja mai multe solicitari, printre care cea mai mare este de 50 persoane, pe o perioada de trei luni, de la un client din domeniul productiei de componente electronice. Estimez ca vor urma si altele in productie si retail, in primul rand”, a precizat Bogdan Florea, general manager al companiei de resurse umane Trenkwalder Sobis

Trenkwalder Sobis a inregistrat anul trecut o crestere de 30% a cifrei de afaceri, pana la 8,9 milioane de euro. Primul trimestru al acestui an a adus un avans de peste 100% al cererii de personal in sistem leasing cu aceeasi perioada din 2009.

„Companiile au trecut prin examenul dur al pierderii de clienti, al restructurarilor, al reducerii activitatii si al costurilor, iar acum au devenit deosebit de atente cu cheltuielile operationale, care includ si costurile cu forta de munca, mai ales in conditiile incertitudinii generale legate de constanta comenzilor de la beneficiari. Leasingul de personal vine sa deblocheze piata muncii, oferind flexibilitate angajatorilor si o noua sansa angajatior”, a declarat Florea.

Compania, cu sediul central in Sibiu, si-a extins portofoliul de clienti, cu accent pe productia auto, productia de componente electronice si domeniul bancar. Totodata, Trenkwalder Sobis a intermediat, anul trecut, ocuparea a 3.000 de locuri de munca. In acest moment, compania are in leasing aproximativ 2.700 de persoane.

Compania a incheiat 2009 cu un numar de 11 filiale locale, fata de 5 la sfarsitul lui 2007, si un numar de 52 consultanti.

Printre cei mai importanti clienti ai companiei se numara BCR, Raiffeisen Bank, Nokia, Continental Automotive Systems, Ambient si Leoni Wiring Systems.

Compania austriaca Trenkwalder a intrat pe piata romaneasca in 2006, prin achizitia jucatorului local Sobis Consulting. Bogdan Florea detine 15% din Trenkwalder Sobis, actionarul majoritar al companiei fiind Trenkwalder Austria.

Cei mai importanti jucatori de pe piata locala de recrutare sunt Adecco, Lugera & Makler, Grupul Apt, Manpower Romania si Professional.