Aprilie este luna in care cererile pentru inchirierea de personal pe perioada determinata inregistreaza cresteri fata de primele trei luni ale anului, pe fondul unei majorari a consumului la nivel de populatie, care determina sezonalitatea businessurilor de productie si retail, cat si al apropierii sezonului estival.
„Locurile de munca sezoniere nu sunt insa numai cele cu care suntem obisnuiti cu totii (constructii, agricultura etc.), ci si in retail si productie. Avem deja mai multe solicitari, printre care cea mai mare este de 50 persoane, pe o perioada de trei luni, de la un client din domeniul productiei de componente electronice. Estimez ca vor urma si altele in productie si retail, in primul rand”, a precizat Bogdan Florea, general manager al companiei de resurse umane Trenkwalder Sobis

Trenkwalder Sobis a inregistrat anul trecut o crestere de 30% a cifrei de afaceri, pana la 8,9 milioane de euro. Primul trimestru al acestui an a adus un avans de peste 100% al cererii de personal in sistem leasing cu aceeasi perioada din 2009.

„Companiile au trecut prin examenul dur al pierderii de clienti, al restructurarilor, al reducerii activitatii si al costurilor, iar acum au devenit deosebit de atente cu cheltuielile operationale, care includ si costurile cu forta de munca, mai ales in conditiile incertitudinii generale legate de constanta comenzilor de la beneficiari. Leasingul de personal vine sa deblocheze piata muncii, oferind flexibilitate angajatorilor si o noua sansa angajatior”, a declarat Florea.

Compania, cu sediul central in Sibiu, si-a extins portofoliul de clienti, cu accent pe productia auto, productia de componente electronice si domeniul bancar. Totodata, Trenkwalder Sobis a intermediat, anul trecut, ocuparea a 3.000 de locuri de munca. In acest moment, compania are in leasing aproximativ 2.700 de persoane.

Compania a incheiat 2009 cu un numar de 11 filiale locale, fata de 5 la sfarsitul lui 2007, si un numar de 52 consultanti.

Printre cei mai importanti clienti ai companiei se numara BCR, Raiffeisen Bank, Nokia, Continental Automotive Systems, Ambient si Leoni Wiring Systems.

Compania austriaca Trenkwalder a intrat pe piata romaneasca in 2006, prin achizitia jucatorului local Sobis Consulting. Bogdan Florea detine 15% din Trenkwalder Sobis, actionarul majoritar al companiei fiind Trenkwalder Austria.

Cei mai importanti jucatori de pe piata locala de recrutare sunt Adecco, Lugera & Makler, Grupul Apt, Manpower Romania si Professional.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri