TRANZACTIE: Fondul de investitii GED cumpara cea mare tipografie din Romania

Fondul spaniol de investitii GED a preluat controlul a 92% din capitalul social al grupului Infopress, cea mai mare companie de servicii tipografice din Romania, intr-o tranzactie de peste 12 milioane de euro, a anuntat casa de avocatura Biris Goran, care a asistat juridic vanzatorul.
Incheierea tranzactiei - o operatiune de majorare de capital - este asteptata sa aiba loc in cel de-al doilea trimestru al anului 2010, dupa obtinerea autorizarii din partea Consiliului Concurentei.

Fondul de investitii islandez KVOS a cumparat in 2006 Infopress, potrivit site-ului companiei. Actionarul Infopress este Nigata Limited, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Echipa de avocati din cadrul Biris Goran a fost alcatuita din Christian Mindru (of counsel) si Catalin Oroviceanu (senior associate).

„Sunt multumit ca am ajutat clientul in aceasta operatiune de o importanta cruciala pentru Infopress [Group SA], avand in vedere conditiile dificile de pe piata si planurile de extindere a grupului in regiune”, a declarat Christian Mindru.

GED a fost reprezentata de Madalina Paisa (partner), asistata de Serban Suchea (senior associate) de la societatea de avocati Vilau & Mitel.
Infiintata in 1990 ca editor al ziarului Odorheiu Secuiesc, Infopress s-a dezvoltat constant, devenind cea mai mare companie din industria tipografica din Romania, axandu-se pe publicatiile cu tiraj mare si piata revistelor.

In prezent, este cea mai mare companie de servicii tipografice din Europa de Sud-Est si una din cele mai importante din Europa de Est.

GED este un grup independent de capital privat care isi desfasoara activitatea in Peninsula Iberica si in Europa de Sud-Est. GED se situeaza pe un palier de mijloc in piata, administrand fonduri ce depasesc 350 milioane de euro, prin intermediul a patru vehicule de investitii si activeaza in doua sectoare distincte: capital privat si capital privat pentru investitii imobiliare.

Fondul spaniol de investitii are in portofoliu agentia de turism Happy Tour, reteaua de magazine telecom Fonomat, furnizorul de echipamente medicale Diamedix, Total Eurobusiness (proiecte de cogenerare energetica) si grupul de servicii de paza si protectie Rosegur Holding.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri