Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a dat amenzi in valoare de 1,1 milioane de lei dupa ce a efectuat controale la 750 de saloane de infrumusetare in perioada 12-16 aprilie.

Dintre cei 750 operatori economici controlati s-au constatat abateri de la legislatie la 720 dintre acestia. La 45 de operatori economici s-a dispus masura opririi definitive de la utilizare a produselor fara elemente de identificare si caracterizare sau cu termen de valabilitate expirat.

La 159 de operatori economici din judetele Brasov, Sibiu, Alba, Buhor, Olt, Mehedinti, Suceava, Vrancea, Constanta, Bacau, Hunedoara, Arges, Botosani, Caras-Severin, Tulcea, Neamt, Mures si Gorj s-au constatat abateri precum neafisarea informatiilor privind denumirea firmei, a codului unic de inregistrare la Registrul Comertului sau a programului de functionare sau nerespectarea orarului de functionare, scrie NewsIn.

Neafisarea sau afisarea in locuri mai putin vizibile a listei cu tarifele aferente sericiilor, includerea in lista a unor tratamente cosmetice care nu erau disponibile au fost abaterile constatate la 241 de operatori economici din judetele Bihor, Maramures, Valcea, Dolj, Constanta, Bucuresti, Braila, Harghita, Timis, Alba, Cluj, Mehedinti, Salaj, Botosani si Suceava.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Comisia Europeana, acord in privinta standardelor duble ale produselor