"Initial, pentru acest credit purtaseram negocieri si cu Raiffeisen, Bancpost, BRD - Groupe Société Générale, insa acum negociem numai cu CEC Bank", a declarat directorul de investitii al Complexului Energetic (CE) Rovinari, Vasile Tudorescu, scrie NewsIn.

Noul credit de 100 milioane lei este necesar companiei pentru lucrarile de modernizare la blocul 6 din cadrul complexului energetic, spun reprezentantii companiei.

De asemenea, compania a decis in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din 31 martie contractarea a altor doua credite, de 176 milioane lei si respectiv de 140 milioane lei, pentru investitii, iar Eximbank va garanta 80% din fiecare credit. Negocierile pentru aceste doua credite nu au demarat inca.

"Creditul de 176 milioane lei este necesar pentru realizarea unei instalatii de desulfurare umeda a gazelor de ardere la blocul nr. 5, iar creditul de 140 milioane lei este necesar pentru o instalatie asemanatoare la blocul nr. 4. La blocurile 3 si 6 deja se construieste cate o instalatie de desulfurare", a precizat Vasile Tudorescu.

Totodata, Complexul Energetic Rovinari a semnat in iulie 2009 cu CEC Bank pentru un imprumut de 100 milioane lei, necesar realizarii depozitului de zgura si cenusa folosind tehnologia fluidului dens. De asemenea, Complexul Energetic Rovinari a luat in prima parte a anului trecut o linie de creditare de 25 milioane lei, de la BRD - Groupe Société Générale, valabila pe o perioada de un an. Banii au fost luati preventiv, pentru activitati curente, necesare activitatii de productie.

Complexul Energetic Rovinari este producator de energie electrica si termica si a fost infiintat la 1 mai 2004. Actionariatul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Complexul Energetic Rovinari include termocentrala cu o putere instalata de 1320 MW (4x330 MW), formata din blocurile energetice nr. 3, 4, 5 si 6, puse in functiune in perioada 1976 - 1979. De asemenea, Exploatarea Miniera Rovinari are trei cariere: Rovinari, Tismana si Cariera Pinoasa.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.