Producatorul de electricitate Complexul Energetic Rovinari negociaza cu CEC Bank pentru un credit de 100 milioane lei, pe 15 ani, cu 4 ani de gratie, dupa ce si anul trecut a luat un imprumut de la CEC Bank de 100 milioane lei, compania vrand totodata sa ia inca doua credite de peste 300 mil. lei.
"Initial, pentru acest credit purtaseram negocieri si cu Raiffeisen, Bancpost, BRD - Groupe Société Générale, insa acum negociem numai cu CEC Bank", a declarat directorul de investitii al Complexului Energetic (CE) Rovinari, Vasile Tudorescu, scrie NewsIn.

Noul credit de 100 milioane lei este necesar companiei pentru lucrarile de modernizare la blocul 6 din cadrul complexului energetic, spun reprezentantii companiei.

De asemenea, compania a decis in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din 31 martie contractarea a altor doua credite, de 176 milioane lei si respectiv de 140 milioane lei, pentru investitii, iar Eximbank va garanta 80% din fiecare credit. Negocierile pentru aceste doua credite nu au demarat inca.

"Creditul de 176 milioane lei este necesar pentru realizarea unei instalatii de desulfurare umeda a gazelor de ardere la blocul nr. 5, iar creditul de 140 milioane lei este necesar pentru o instalatie asemanatoare la blocul nr. 4. La blocurile 3 si 6 deja se construieste cate o instalatie de desulfurare", a precizat Vasile Tudorescu.

Totodata, Complexul Energetic Rovinari a semnat in iulie 2009 cu CEC Bank pentru un imprumut de 100 milioane lei, necesar realizarii depozitului de zgura si cenusa folosind tehnologia fluidului dens. De asemenea, Complexul Energetic Rovinari a luat in prima parte a anului trecut o linie de creditare de 25 milioane lei, de la BRD - Groupe Société Générale, valabila pe o perioada de un an. Banii au fost luati preventiv, pentru activitati curente, necesare activitatii de productie.

Complexul Energetic Rovinari este producator de energie electrica si termica si a fost infiintat la 1 mai 2004. Actionariatul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Complexul Energetic Rovinari include termocentrala cu o putere instalata de 1320 MW (4x330 MW), formata din blocurile energetice nr. 3, 4, 5 si 6, puse in functiune in perioada 1976 - 1979. De asemenea, Exploatarea Miniera Rovinari are trei cariere: Rovinari, Tismana si Cariera Pinoasa.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, fiind, dupa Hidroelectrica si Nuclearelectrica, producatorii celei mai ieftine energii din tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri