Fondul de investitii spaniol GED va mai investi pana la finalul anului 20-25 de milioane de euro in tranzactii noi, dar si in companiile care fac parte deja din portofoliul companiei, a declarat pentru Wall-Street, Anca Ionescu, deputy managing director al GED pentru Romania.

Printre domeniile in care fondul ar mai putea investi se numara serviciile IT&C, cel al eficientei energetice si serviciilor medicale, sectoare despre care oficialul GED spune ca vor creste sustinut in urmatorii 3-5 ani.

Urmatoarele investitii se vor face prin GED Eastern Fund II, fond creat in aprilie 2005 si cu resurse in valoare de 150 milioane euro.
GED investeste intr-o companie, in general, intre 5 si 20 milioane euro.

Ultima tranzactie in care a fost implicat fondul de investitii este achizitia pentru 12 milioane de euro a 92% dintre actiunile Infopress, cea mai mare tipografie din Romania.

In Romania, in afara de Infopress, fondul mai are in portofoliu agentia de turism Happy Tour, retailerul telecom Fonomat, furnizorul de echipamente medicale Diamedix, Total Eurobusiness (proiecte de cogenerare energetica) si grupul de servicii de paza si protectie Rosegur Holding.

De la inceputul anului tot mai multe fonduri de investitii au incheiat tranzactii, comparativ cu primele luni din 2009 cand au fost foarte putine achizitii.

Printre tranzactiile din 2010 se numara preluarea a 80% din actiunile Centrului Medical Unirea de catre Advent, dar si a 56% din Smartree (companie fondata de Eric Kish, fostul vicepresedinte de marketing si retail al Rompetrol) de catre Enterprise Investors.

“Structurarea pietei, cu o sedimentare a companiilor puternice din punct de vedere operational, ajustarea asteptarilor in ceea ce priveste evaluarile companiilor, revenirea bancilor in ceea ce priveste finantarea pe termen scurt si lipsa temporara de finantare pe termen lung venita din partea bancilor si a partenerilor strategici” sunt principalele motive care au dus ca in primele luni ale anului 2010 sa fie mai multe tranzactii decat in perioada similara a anului trecut, dupa cum declara Anca Ionescu, deputy managing director al GED pentru Romania.

GED este un grup capital privat care isi desfasoara activitatea in Peninsula Iberica si in Europa de Sud-Est.

Fondul se situeaza pe un palier de mijloc in piata, administrand fonduri ce depasesc 350 milioane de euro, prin intermediul a patru vehicule de investitii: GED Eastern Fund II, GED Iberian Fund I, GED Sur si mai recent, GED Real Estate Investments.

Acestea activeaza in doua sectoare distincte: capital privat si capital privat pentru investitii imobiliare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri