Afacerile companiilor detinute de gigantul american din industria bunurilor de larg consum Procter&Gamble in Romania au ajuns anul trecut la o valoare cumulata de 596,5 milioane euro, in crestere cu 10,9% fata de 2008, cand producatorul afisase un declin de 4,1% al cifrei de afaceri. In schimb, profitul net a coborat cu 33%, pana la 15,7 mil. euro.
Procter&Gamble Distribution, divizia de distributie a producatorului de bunuri de larg consum P&G in Romania, a avut o cifra de afaceri neta de 1,18 mld. lei (279,9 mil. euro), un profit brut de 31 mil. lei (7,32 mil. euro) si un profit net de 26,8 mil. lei (6,33 mil. euro), potrivit unui comunicat de presa.

La randul sau, Procter&Gamble Marketing, divizie care coordoneaza activitatile de marketing pentru Romania si alte sapte tari din regiune, a inregistrat o cifra de afaceri neta de 118,3 mil. lei (27,9 mil. euro), un profit brut de 12,5 mil. lei (2,97 mil. euro) si un profit net de 10,4 mil. lei (2,45 mil. euro).

Detergenti SA, divizia de productie de detergenti si innalbitori de la Timisoara, a afisat pentru 2009 o cifra de afaceri de 78,6 mil. lei (18,5 mil. euro) si un profit net de 7,56 mil. lei (1,78 mil. euro).

Procter&Gamble Materials Management, furnizorul de materii prime pentru Detergenti SA, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 179,6 mil. lei (48,3 mil. euro) – in scadere cu aproape 50% fata de 2008 - si un profit net de 22 mil. lei (5,2 mil. euro), fata de pierderi de 3,27 mil. lei (888.177 euro), in 2008.

Procter&Gamble comercializeaza pe piata romaneasca marci recunoscute si apreciate de consumatorii din intreaga lume: Ariel, Tide, Bonux, Ariel Professional, Ace, Lenor, Mr. Proper, Fairy, Pantene Pro-V, Head & Shoulders, Safeguard, Herbal Essences, Wash&Go, Blend-a-med, Camay, Always, Alldays, Discreet, Naturella, Pampers, Olay, Gillette, Braun, Duracell, Oral-B.

Pornit in luna februarie 2009, proiectul fabricii de sampoane si produse de ingrijire a parului de la Urlati (judetul Prahova) se afla in faza de finalizare, urmand ca in luna iunie sa fie demarata productia.

Primul proiect Greenfield al P&G in Romania si cea mai mare fabrica de sampoane din lume a gigantului american, fabrica de la Urlati, va produce in special pentru export. Astfel, 90% din productie va fi destinata unor piete precum Rusia, Ucraina, Turcia, zona Balcanilor si Asia Centrala.

Din cele 14.000 de CV-uri, compania a selectat pentru moment 150 de persoane, urmand ca pana la finalul acestui an fabrica P&G din Urlati sa aiba o echipa de 300-350 de angajati. La data respectiva valoarea investitiilor in unitatea de productie se va ridica la 100 mil. dolari.

P&G Romania mai detine o fabrica la Timisoara, specializata in productia de detergenti, care va aniversa anul acesta 15 ani de la infiintare. Unitatea din Timisoara exporta aproximativ 60% din productie, estimata la 100.000 tone pe an.

Seful P&G Romania: Criza nu s-a terminat, insa consumul incepe sa-si revina din primavara
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri