Furnizorul de servicii medicale private Centrul Medical Elim din Pitesti a inaugurat o noua clinica, prima din Bucuresti, specializata in diagnostic imagistic, dupa o investitie de peste 3 milioane euro, iar anul acesta intentioneaza sa mai deschida alte doua centre in zona de sud a tarii.


Noua unitate, situata in zona Izvor, este specializata in diagnostic prin tomografie computerizata, rezonanta magnetica, mamografie si ecografie. "Aceasta este cea de-a saptea clinica din reteaua Elim si prima din Capitala. Echipamentele medicale au costat 2,7 milioane euro, iar 350.000 euro reprezinta valoarea lucrarilor de amenajare”, a declarat directorul general al Elim, Adrian Dumbrava.

Centrul Elim din Bucuresti are 7 cabinete pentru diagnostic imagistic si poate investiga circa 120 de pacienti pe zi. Activitatea medicala este condusa de Gheorghe Iana, care coordoneaza o echipa formata din 14 medici, 8 asistenti medicali si 7 operatori de imagistica.

In plus, Elim si-a bugetat 2 milioane de euro pentru lansarea a doua noi clinici in sudul tarii in 2010. “Suntem in discutii avansate pentru preluarea unei clinici private dintr-un oras din sudul tarii. Daca proiectul se va concretiza, bugetul pentru investitii va fi mai mic pentru ca vom face doar un proiect de la zero”, a mai spus actionarul majoritar al Elim.

Acesta a spus ca, de la inceputul crizei, primeste din ce in ce mai mult oferte de preluare, atat din mediul privat, cat si din cel public. “In ultima vreme, mai multi primari au venit la mine cu oferta de concesionare a spitalelor de stat, care au din ce in ce mai putini bani de la buget. Am primit si multe oferte de preluare din mediul privat, chiar din Bucuresti”, sustine omul de afaceri.

Tot in 2010, Dumbrava are in plan extinderea clinicii din zona Izvor, prin deschiderea unei policlinici, investitie estimata de omul de afaceri la 250.000 euro.

Credit de 50 mil. euro pentru constructia unui spital de 150 de paturi

Desi initial voia sa gaseasca un partener de afaceri pentru constructia unui spital, anul trecut Dumbrava a decis sa il faca pe cont propriu, apeland la un credit bancar. “Acum bancile sunt mai reticente in acordarea de imprumuturi, insa, daca ai un poiect solid, nu sunt probleme. Finantarea care se va ridica la 40-50 milioane de euro a fost obtinuta in 2009”, a mai spus omul de afaceri pitestean.

Tot in 2009, Dumbrava a achizitionat spatiul de 12.000 de mp pe care urmeaza a fi construit spitalul. “Locatia va fi construita in zona Militari pentru ca acolo nu prea este concurenta acerba, deci este o oportunitate pentru noi”, a mai detaliat acesta.

Chiar daca, la inceputul anului, afirma ca va porni constructia la noul spital in vara acestui an, Dumbrava a amanat cu cateva luni startul proiectului. “Astept colapsul sistemului medical de stat care nu va fi mai tarziu de toamna acestui an, cand voi incepe proiectul cu spitalul de care se va ocupa un dezvoltator austriac”, a mai declarat Dumbrava.

Contract de peste jumatate de milion de euro cu Dacia

Segmentul clientilor corporate aduce circa 30% din cifra de afaceri (2,2 milioane euro, in 2009) a retelei de clinici private. “Printre cei mai importanti clienti corporate se numara Automobile Dacia, cu care lucram de 7-8 ani, filialele locale ale Petrom sau Hidroconstructia”, a mai afirmat Dumbrava.

Cu circa 17-18.000 de angajati care apeleaza anual la serviciile clinicilor Elim, Dacia este cel mai mare client corporate al retelei. “Pana acum contractele cu Dacia au fost de circa 300.000 euro anual, insa, incepand din 2011, valoarea contractului se va dubla, pe fondul adaugarii unor servicii complementare cerute de producatorul auto”, explica directorul geneneral al Elim.

Centrul Medical Elim a fost infiintat in 1995, fiind primul centru privat deschis dupa 1989 in judetul Arges. Reteaua detine sapte clinici in prezent, patru in Arges, doua in Valcea si cea inaugurata joi in Bucuresti.

Compania a avut in 2009 o cifra de afaceri de circa 2,2 milioane euro si se asteapta la o crestere a afacerilor in acest an cu 50%, la 3,3 milioane euro, pe fondul extinderii retelei cu trei noi clinici in 2010.

Omul de afaceri Adrian Dumbrava mai detine, pe langa reteaua de clinici private, si afaceri in domeniul transportului international de persoane.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri