In opinia acestuia, adaptarea la realitate se poate face doar prin taierea cheltuielilor cu personalul si in sectorul bugetar. “Pentru multi aceasta decizie poate parea una iluzorie, insa majorarea TVA era si mai iluzorie de atat”, a mai explicat seful Mobexpert.

Sucu mai spune ca spera ca acesta sa fie doar un inceput al deciziilor care sa duca la redresarea economiei romanesti. “Este o decizie buna, insa este doar un inceput timid. Astept si alte decizii care sa incurajeze economia”, declara Sucu.

Cat despre recomandarea facuta de presedintele Traian Basescu ca functionarii de la stat sa mearga in sectorul privat, Sucu nu o considera o solutie viabila. “Acum cativa ani cand ma ocupam direct de angajari, am vrut sa iau oameni de la stat, insa nu vorbeam aceeasi limba. E vorba despre mentalitati diferite si despre un ritm de munca la fel de diferit”, a mai spus omul de afaceri.

Eventualele greve sau proteste ale angajatilor din sistemul bugetar ar insemna, in opinia lui Sucu, ca traim intr-o anarhie a statului. “Cu ce drept sa iasa in strada? Cei circa 500.000 de angajati care au fost disponibilizati anul trecut din sectorul privat au iesit in strada?”, mai spune Dan Sucu.