"Maine (miercuri, 12 mai, n.r.) ma voi duce la Tblisi, unde ma voi intalni cu omologii mei azer si georgian, in ideea de a agrea statutul companiei de proiect care urmeaza sa se infiinteze la Bucuresti si pentru a stabili calendarul dezvoltarii proiectului AGRI, care a facut obiectul memorandumului trilateral pe care l-am semnat (la 13 aprilie, n.r.). Vrem sa urgentam demararea acestui proiect dat fiind perspectivele atat din punct de vedere al termenului de finalizare, cat si al fezabilitatii acestui proiect", a declarat ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu,citat de NewsIn.

De asemenea, Videanu a mentionat ca, din punctul sau de vedere, "AGRI poate fi cel mai rapid si cel mai fezabil proiect pe culoarul sudic dintre toate cele care sunt in momentul de fata in dezvoltare".

Adriean Videanu, impreuna cu ministrul industriei si energiei din Republica Azerbaijan, Natig Aliyev, si ministrul energiei din Georgia, Alexander Khetaguri, au semnat la 13 aprilie, la sediul Ministerului roman al Economiei, Memoradumul de Intelegere care sta la baza infiintarii companiei de proiect care va construi doua terminale de gaz natural lichefiat.

Ministrul spunea la acea data ca, in opinia sa, acest proiect se va realiza mai repede ca Nabucco.

Interconectorul AGRI (Azerbaidjan-Georgia-Romania) este destinat transportului gazelor naturale azere in Romania, in stare lichefiata.

Proiectul prevede construirea a doua teminale de gaz natural lichefiat, unul pe litoralul georgian al Marii Negre si celalalt la Constanta.