Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, spune ca angajatii din companiile de stat ar trebui sa accepte o reducere a salariilor, "din solidaritate", desi nu exista aceasta obligativitate privind negocierile cu FMI.

"Desi nu am negociat cu Fondul Monetar International (FMI) despre reducerile de salarii in companiile de stat, eu cred ca ar trebui cu totii sa fim solidari si sa facem un efort, daca tot suntem in aceasta situatie delicata. Probabil Ministerul Finantelor Publice va analiza acest aspect", a afirmat Videanu, citat de NewsIn.

Altfel, ministrul considera totodata ca Romania trebuie sa intre intr-o noua era a contributiilor la stat si ca orice venit trebuie sa fie impozitat.

"Orice venit va trebui sa se impoziteze, astfel ca sarcina fiscala sa nu se puna pe 3-4 milioane de oameni, la un cuantum care se va stabili astfel ca toti sa contribuim la dezvoltarea statului. Nu e corect ca sarcina fiscala sa stea doar pe 3-4 milioane de oameni, iar zone foarte largi sa nu fie impozitate", a mentionat Adriean Videanu.

Ministrul economiei a precizat de asemenea ca este dispus sa-si doneze salariul.

"Salariul meu este public, nu am niciun fel de problema. Nu as vrea sa fac public un demers, oricum realizez un anumit gest de caritate, dar este o problema intima a fiecaruia. Daca oficial se pune problema donarii, o voi face, sigur", a afirmat acesta.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si