Dragos Petrescu, proprietarul lantului de restaurante City Grill, va deschide, pe 24 iunie, prima brutarie BackWerk de pe piata locala, in urma unei investitii de circa 150.000 de euro.
Brutaria de la Universitate, situata pe spatiul fostului Depozit de Calculatorare, va fi si centru de pregatire si testare pentru celelalte unitati ce vor fi deschise in Bucuresti pana la sfarsitul anului 2010.

Compania, detinuta de omul de afaceri Dragos Petrescu, master francizatul BackWerk, intentioneaza sa deschida magazine noi, operate in sistem de franciza, in aproximativ 10 orase din Romania. “Avem in plan deschiderea a 25 de unitati in urmatorii 5 ani, peste 90% dintre acestia urmand a fi francizate. Practic este un business de franciza, nu unul cu brutarii”, a declarat Dragos Petrescu (foto).

Orasele unde compania planifica deschiderea, anul acesta, de magazine in sistem de franciza se numara: Brasov, Timisoara, Cluj, Arad, Ploiesti, Pitesti, Craiova, Constanta, Iasi, Suceava sau Bacau.

Potrivit lui Petrescu, noul lant de brutarii va concura cu branduri precum Paul, French Backery sau Brioche Doree. “Noutatea cu care venim pe piata este vanzarea in sistem de autoservire, care ne va ajuta sa avem un numar mic de angajati per locatie – circa 15. Tarifele vor fi cu 20-30% mai mici decat cele ale competitiei”, a mai spus omul de afaceri.

Contractele de franciza au o durata initiala de 5 ani. Investitia francizatului va fi cuprinsa intre 100 -150.000 euro, in functie de suprafata locatiei BackWerk.”In primul an de functionare estimam vanzari de 30.000-40.000 euro pe luna, adica circa 400.000 euro pe an pe fiecare locatie”, a mai declarat proprietarul City Grill.

Petrescu a explicat si de ce crede ca un business cu brutarii este unul potrivit pentru piata locala. “Romanii sunt cunoscuti ca mari consumatori de paine (consumul mediu la nivel national fiind de 120 kg/an/cap de locuitor, comparativ cu Germania unde valoarea se situeaza la 85 kg/an/cap de locuitor). Acum vor avea si unde sa o gaseasca la preturi medii”, a explicat acesta.

Grupul City Grill a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri 57 milioane de lei, in crestere cu 10% comparativ cu rezultatele din 2008.

Grupul are in prezent un numar de 13 restaurante si cafenele (7 unitati City Grill si City Cafe, 2 unitati Buongiorno, Caru cu Bere si Hanu’ Berarilor, BundeTot- Food express si Cantina –Sport bar) si un numar de 600 de angajati.

Back Werk etse o retea germana de brutarii, cu 275 de unitati in Europa, specializata pe produse de panificatie, patiserie si cofetarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri