Brutaria de la Universitate, situata pe spatiul fostului Depozit de Calculatorare, va fi si centru de pregatire si testare pentru celelalte unitati ce vor fi deschise in Bucuresti pana la sfarsitul anului 2010.

Compania, detinuta de omul de afaceri Dragos Petrescu, master francizatul BackWerk, intentioneaza sa deschida magazine noi, operate in sistem de franciza, in aproximativ 10 orase din Romania. “Avem in plan deschiderea a 25 de unitati in urmatorii 5 ani, peste 90% dintre acestia urmand a fi francizate. Practic este un business de franciza, nu unul cu brutarii”, a declarat Dragos Petrescu (foto).

Orasele unde compania planifica deschiderea, anul acesta, de magazine in sistem de franciza se numara: Brasov, Timisoara, Cluj, Arad, Ploiesti, Pitesti, Craiova, Constanta, Iasi, Suceava sau Bacau.

Potrivit lui Petrescu, noul lant de brutarii va concura cu branduri precum Paul, French Backery sau Brioche Doree. “Noutatea cu care venim pe piata este vanzarea in sistem de autoservire, care ne va ajuta sa avem un numar mic de angajati per locatie – circa 15. Tarifele vor fi cu 20-30% mai mici decat cele ale competitiei”, a mai spus omul de afaceri.

Contractele de franciza au o durata initiala de 5 ani. Investitia francizatului va fi cuprinsa intre 100 -150.000 euro, in functie de suprafata locatiei BackWerk.”In primul an de functionare estimam vanzari de 30.000-40.000 euro pe luna, adica circa 400.000 euro pe an pe fiecare locatie”, a mai declarat proprietarul City Grill.

Petrescu a explicat si de ce crede ca un business cu brutarii este unul potrivit pentru piata locala. “Romanii sunt cunoscuti ca mari consumatori de paine (consumul mediu la nivel national fiind de 120 kg/an/cap de locuitor, comparativ cu Germania unde valoarea se situeaza la 85 kg/an/cap de locuitor). Acum vor avea si unde sa o gaseasca la preturi medii”, a explicat acesta.

Grupul City Grill a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri 57 milioane de lei, in crestere cu 10% comparativ cu rezultatele din 2008.

Grupul are in prezent un numar de 13 restaurante si cafenele (7 unitati City Grill si City Cafe, 2 unitati Buongiorno, Caru cu Bere si Hanu’ Berarilor, BundeTot- Food express si Cantina –Sport bar) si un numar de 600 de angajati.

Back Werk etse o retea germana de brutarii, cu 275 de unitati in Europa, specializata pe produse de panificatie, patiserie si cofetarie.