Toti investitorii aflati in cursa pentru privatizarea Electrica Muntenia Sud au depus documentele, prin care prezinta in linii generale planurile de afaceri pe care le au in vedere pentru dezvoltarea companiei, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Economiei si Comertului (MEC), Iuliana Dumitru.

Pe lista companiilor care doresc sa cumpere distribuitorul de electricitate in Bucuresti si in judetele Giurgiu si Ilfov figureaza zece mari companii: AES Corporation - SUA, CEZ - Cehia, Enel - Italia, EnBW Energie - Germania, E.ON Energie - Germania, EVN - Austria, Gaz de France, Iberdrola - Spania, RWE Energy - Germania si Union Fenosa International - Spania. Statul vinde 67,5% din actiunile societatii, printr-o metoda asemanatoare celei aplicate si la privatizarile anterioare. Investitorii interesati vor putea achizitiona direct 50% din actiuni, urmand sa aloce fonduri pentru o majorare de capital prin care participatia cumparatorului va ajunge la 67,5%.

Electrica Muntenia Sud are un capital social de 191,3 milioane de lei (1.913 miliarde de lei vechi) si peste un milion de clienti. Firma a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,11 miliarde de lei (11.186 miliarde de lei vechi), conform situatiilor financiare auditate intocmite dupa standardele romanesti de contabilitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri