Operatorul de servicii medicale private MedLife va deschide, in luna martie a anului viitor, primul spital de urgenta privat de pe piata locala in urma unei investii estimata la circa 15 milioane de euro.
Potrivit lui Marcu, lucrarile pentru noul spital vor incepe in ultimul trimestru al acestui an si se vor ridica la peste 15 milioane de euro.

“M-am gandit sa preiau un spital de stat, insa aparatura de acolo este mult depasita, iar mentalitatea personalului, imposibil de schimbat. Mai repede termini un proiect inceput de la zero decat sa schimbi mentalitatea oamenilor”, a mai declarat Mihail Marcu (foto), in cadrul seminarului "Pana unde trebuie sa investeasca statul in Sanatate si de unde ar trebui sa intervina investitorii privati?", organziat de Ziarul Financiar.

Spitalul va fi deschis intr-o cladire deja existenta, din centrul orasului, care va fi inchiriata sau va fi preluata in leasing financiar.

MedLife a deschis primul spital in 2007, Life Memorial Hospital, care, potrivit lui Marcu, are un grad de ocupare pe aproape 100%.

Compania si-a bugetat pentru 2010 investitii de 15 milioane euro, care se vor adresa in special extinderii retelei de clinici. “In 2010 vom mai deschide 3 clinci, 2 in Bucuresti (zona Titan si Obor) si una in Cluj-Napoca. In plus suntem in discutii pentru 2-3 achizitii in tara”, a mai spus proprietarul MedLife.

Incepand de luna viitoare MedLife isi va lansa si propriul lant de farmacii – Farma Life.

Operatorul de servicii medicale MedLife vizeaza in 2010 crestere de 40% a cifrei de afaceri comparativ cu anul trecut, cand a inregistrat venituri de 119 milioane lei (26,3 milioane euro), cu un profit operational de 23 milioane lei (5,5 milioane euro).


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri F