Fan Courier, cea mai mare companie de curierat de pe piata locala, estimeaza pentru anul 2010 o cifra de afaceri de circa 184 milioane lei (circa 44 milioane euro), in crestere cu 10% fata de anul 2009, pe fondul investitiilor angajate anul trecut, a consolidarii numarului de clienti, a extinderii portofoliului de servicii si prin imbunatatirea facilitatilor oferite.
In contextul anului 2009, care a fost unul de criza pentru intreaga economie, Fan Courier a luat decizia de a-si pastra echipa si flota la aceleasi dimensiuni (2.000 de oameni si peste 1.500 de autovehicule), si a majorat cu aproximativ 50% nivelul investitiilor.

Astfel, in 2009, Fan Courier si-a extins aria de servicii, crescand cu 130% numarul localitatilor acoperite, fara a taxa kilometri suplimentari. “Putem spune ca am incheiat anul 2009 pe un trend optimist. In 2010, vom pune in functiune prima banda de sortare din Romania, insumand o investitie totala de 4,5 milioane de euro” a precizat Adrian Mihai (foto), unul din cei trei actionari al firmei.

Pe fondul investitiilor angajate, Fan Courier continua si in 2010 politica de recrutare de personal. Planurile pentru anul curent vizeaza angajarea unui numar de 200 de persoane, numarul total al salariatilor ajungind astfel la 2.500.

In prezent, compania lucreaza cu peste 14.000 de clienti. Aproximativ 90% dintre expeditori sunt persoane juridice (clienti din domeniul imobiliar, telecomunicatii si IT, industria auto, cosmetica, leasing.

In cadrul intalnirii din acest an a partenerilor din reteaua NetExpress Europe (cea mai puternica retea independenta specializata in transporturi rutiere in regim de curierat express si cargo) compania FAN Courier a primit premiul “Agent of the Year 2009”.

Este pentru prima oara cind premiul „Agent of the Year” se acorda unui membru chiar in primul an de la aderarea la retea.

Fan Courier este compania lider de piata in domeniul serviciilor de curierat, infiintata in 1998, cu capital 100% romanesc.

Cei trei actionari sunt Felix Patrascanu si fratii Adrian si Neculai Mihai.

FAN Courier expediaza cu propria flota de 1.500 masini (sistem “door to door”) plicuri si colete in tara, asigurand in acelasi timp si servicii de curierat international prin parteneriate cu firme renumite la nivel mondial.

Compania de curierat a raportat o cifra de afaceri de 40 milioane euro anul trecut, valoare similara celei din 2008. In moneda locala, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 9%, pana la 168,6 milioane lei.

In prezent, cele mai mari companii de curierat prezente pe piata locala sunt Fan Courier, TNT Romania, DHL - care a preluat si firma locala Cargus si DPD (Pegasus).

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri F