E.ON Romania isi va reduce investitiile anuntate pentru acest an in functie de decizia reglementatorului in energie, iar volumul gazelor naturale inmagazinate de companie pe plan local va scadea cu pana la 60%.

"Cred ca in momenul de fata ne vindem gazele naturale sub costurile cu care le-am achizitionat. Intr-o asemenea situatie, nicio companie nu poate rezista pe termen lung. Resursele financiare ale Romaniei sunt la limita inferioara. Piata este intr-o situatie foarte neplacuta. Si asta alunga investitorii. Va trebui sa ne reducem volumul investitiilor. Contractorii vor avea de suferit, pentru ca vor avea mai putin de lucru. De asemenea, va trebui sa ne reducem rezerva de inmagazinare a gazelor pentru iarna urmatoare", spune Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON Romania, citat de NewsIn.

Volumul gazelor inmagazinate in acest an de companie va scadea astfel de la 560 milioane metri cubi la 230 milioane mc gaze naturale.

CEO-ul E.ON Romania a mai spus ca aceasta decizie are legatura si cu politica ANRE in ultima perioada. "Investitiile vor fi recalculate in functie de decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) privind pretul energiei si al gazelor naturale", a afirmat Hajdinjak.

Frank Hajdinjak anunta, in decembrie 2009, ca grupul energetic E.ON Romania va aloca pentru investitii in 2010 circa 60 milioane euro, in retelele de distributie gaze naturale si energie electrica, suma aproximativ egala cu cea investita in 2009.

E.ON Romania este membra a grupului E.ON din Germania, prezent in aproape 30 de tari. E.ON Romania detine participatia majoritara la companiile E.ON Gaz Romania, E.ON Moldova Furnizare, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.

In Romania, E.ON activeaza din 2005, in sectorul energiei electrice si al gazelor naturale, in Moldova, Banat si Transilvania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri