OMV Petrom va plati pana la 15 mil. euro pentru transportul unor materiale

Producatorul de titei si gaze OMV Petrom va plati 12-15 milioane euro, fara TVA, pentru transportul unor materiale de la depozitul central la micro-depozite si alte puncte de lucru companie, pentru o durata de patru ani.
Intre materialele transportate sunt paleti, recipienti cu produse chimice periculoase si materiale nepaletizate. Pentru aceste servicii, compania va organiza o licitatie restransa pe 16 iunie si va suporta acest contract din surse financiare proprii, scrie NewsIn.

Companiile interesate trebuie sa depuna o garantie de participare cu oferta in etapa a doua a procedurii in valoare de 120.000 euro si o garantie de buna executie in valoare de 10% din pretul contractului fara TVA. De asemenea, media cifrei de afaceri pe utimii trei ani financiari (2007, 2008 si 2009) rezultata din activitatea desfasurata in domeniul de activitate aferent obiectului contractului trebuie sa fie de minimum 3 milioane euro.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie.

Petrom exploateaza in Romania rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de grup), are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 268 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

In anul 2009, cifra de afaceri a Petrom a fost de 3,029 miliarde euro, EBITDA (venituri inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari) a fost de 696 milioane Euro.

OMV, grupul energetic lider in Europa Centrala si de Sud Est detine 51,01% din actiunile Petrom. OMV activeaza in 12 tari in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari pe patru continente in domeniul de Explorare si Productie. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri