In perioada 10-11 noiembrie 2005, in localitatea Terassa, Catalunia (Spania), Camera de Comert locala, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei si firma Dacia Consulting din Barcelona, a intermediat o suita de intalniri intre reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania si firme din zona.

Intre serviciile oferite de Camera de Comert a orasului Terassa, la capitolul „Internationalizare“, figureaza si „misiunile comerciale reciproce“. Camera invita grupuri de potentiali clienti straini (importatori, distribuitori, agenti de vanzari) sa viziteze companiile din zona, cu scopul de a inlesni debutul unor relatii comerciale.

Dintr-o lista mai ampla, oficialii din orasul catalan au selectat cateva firme romanesti care ulterior au primit girul de bonitate al CCIR. Acestea au fost Pronto Universal (distributie de produse cosmetice si deter-genti), Dion Impex (import si distributie de produse alimentare), Firenze Com (comert cu produse alimentare), Aquaris Veritas (import si distributie de alimente), B. Draghici Prosecom (depozitare de materiale electrice), Estmedica (productie si distributie de materiale sanitare), Romanoexport (importator de materiale pentru industria textila) si Medimfarm (import si distributie de produse farmaceutice, parafarmaceutice, suplimente alimentare si cosmetice).

Timp de doua zile, actiunea s-a desfasurat pe grupuri de discutii, atat reprezentantii partii romane, cat si spaniolii incercand sa identifice punctele de interes comune si sa initieze viitoare colaborari. Producatorii catalani spun ca au fost multumiti de rezultate si ca sunt extrem de interesati de pietele de desfacere din estul Europei. Urmeaza analizarea atenta a negocierilor si a modalitatilor de concretizare a lor.