Cifra de afaceri a producatorului de stat de gaze naturale Romgaz a crescut in primul trimestru cu 22%, la 1,162 miliarde lei, in timp ce profitul net a scazut usor, cu 2,3%, la 203 milioane lei, fata de aceeasi perioada din 2009, potrivit datelor transmise de companie.
Romgaz a inregistrat in primul trimestru al anului trecut o cifra de afaceri de 951,8 milioane lei si un profit net de 208,6 milioane lei.

"Inregistrarea unei cifre de afaceri mai mari se datoreaza faptului ca s-a livrat o cantitate de gaze naturale din productia interna, mai mare decat cea livrata in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net este mai mic cu 2,3% din cauza faptului ca s-au inregistrat cheltuieli nedeductibile mai mari", spun reprezentantii companiei, citati de NewsIn.

De asemenea, cantitatea de gaze naturale facturate in primele trei luni din acest an a fost de 21.257.109 MWh, in crestere cu 17% fata de perioada similara din anul trecut, respectiv 18.141.917 MWh.

Romgaz asigura, alaturi de OMV Petrom, aproximativ doua treimi din productia anuala de gaze naturale al Romaniei. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea. Romgaz are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Primele estimari pentru dividendele de anul viitor
Setari Cookie-uri