Asociatia producatorilor de BCA din Romania este de acord cu deciziile de reducere anuntate de autoritati si solicita chiar masuri dure, care sa fie adoptate rapid, pentru combaterea evaziunii fiscale.
Masurile propuse, privind reducerea salariilor din sectorul bugetar, reprezinta pe termen scurt una dintre actiunile care pot contribui intr-o anumita masura la reducerea dezechilibrului dintre veniturile la buget si cheltuielile angajate de catre stat, sustine Asociatia. Totusi, in absenta unei adevarate restructurari la nivelul organismelor de stat, aceasta nu va face decat sa mai amane problemele cu care astazi se confrunta Romania.

“Iesirea din criza a Romaniei si intrarea ei intr-o perioada de dezvoltare durabila necesita in mod imperios crearea unui nou cadru decizional la nivel macroeconomic care sa permita implicarea in mod real a asociatiilor patronale, pe fiecare domeniu de activitate, in orice decizie economica”, se arata intr-un comunicat al PRO BCA.

Pe termen foarte scurt, asociatia considera obligatorie luarea de masuri dure pentru combaterea evaziunii fiscale, (incluzand aici si combaterea sistemului de plata partial pe cartea de munca si partial la negru), insa trebuie sa se faca trecerea de la nivelul general al declaratiilor la actiuni concrete si concertate. “Subliniem din nou ca nu se poate vorbi de eradicarea evaziunii fiscale daca nu se iau masuri dure pentru eliminarea infractiunilor economice generate de emiterea de instrumente de plata (CEC-uri, bilete la ordin, cambii) fara acoperire”, anunta asociatia pietei de BCA.

Acest fenomen a capatat o amploare extrem de mare in partea a doua a anului 2009 si inceputul anului 2010, astfel incat este necesara modificarea in regim de urgenta a legislatiei in vigoare pentru ca incidentele de plata sa fie incadrate in mod explicit ca infractiuni, mai anunta PRO BCA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fiscul a confiscat 100.000 euro pentru prejudiciul lui Voiculescu
Setari Cookie-uri