Absolvent al Facultatii de Farmacie Carol Davila din Bucuresti, Bongouande a lucrat anterior in brokeraj, asigurari, farma si HoReCa.

“Faptul ca am ajuns la Talentor nu reprezinta pentru mine o schimbare majora in termen de orientare in cariera intrucat am lucrat cu oamenii recrutandu-i, trainuindu-i si motivandu-i. Consultanta in resurse umane pentru mine a fost un pas firesc, intrucat am inteles in toti acesti ani importanta de a avea oamenii potriviti la locurile potrivite”, afirma Bongouande.

Talentor Romania reprezinta filiala locala a companie finlandeze Talentor, prezenta in Finlanda, Suedia, Norvegia, Polonia, Rusia, Cehia, Slovacia, Estonia, si Lituania.

Compania a inregistrat cu o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro in 2008. Investitia in deschiderea Talentor Romania s-a ridicat la 30.000 de euro, suma fiind suportata integral de Irina Pintoi actualul managing partner al companiei.

Pintoi a plecat din BMR la cateva luni dupa ce pachetul majoritar al companiei a fost achizitionat de italienii de la Gi Group, intr-o tranzactie estimata la 1-1,5 milioane de euro.

Decizia companiei finlandeze de a intra pe piata locala a fost influentata si de planurile de expansiune la nivel global ale Talentor, care in cinci ani isi propune sa fie prezenta in 30-40 de tari.

Talentor Romania isi propune sa plaseze middle si top manageri, precum si specialisti. Tariful mediu pe care il va percepe va fi de 7.000-10.000 de euro/candidat plasat. Firma de executive search va tarifa pe baza de success fee (taxa de succes).
.