"Am constatat o contractie a pietei de retail de carburanti (vanzari cu amanuntul, n.r.) de 10-12% in primele trei luni ale acestui an. Ca urmare a masurilor pe care le ia acum Guvernul, nu ne asteptam la o revenire a acesteia pana la sfarsitul anului, cu toate ca noi initial estimasem ca piata isi va reveni in a doua partea anului", a precizat Rainer Schlang, la inaugurarea statiei OMV EuroTruck de pe A1, destinata transportatorilor.

De asemenea, acesta a adaugat ca, la nivelul intregului an, piata de retail va scadea cu 10%.

"Totodata, in Europa, piata transporturilor s-a intors la situatia de acum doi ani si a crescut cu 6%. Curba de crestere a fost intrerupta si ne asteptam sa isi revina odata cu relansarea economiei", a adaugat Schlang, citat de NewsIn.

Grupul energetic OMV a inaugurat joi in Romania primele doua benzinarii destinate transportatorilor, intitulate OMV EuroTruck, investitie totala de circa un milion euro, si intentioneaza sa inaugureze in anii urmatori inca patru astfel de statii.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele de explorare si productie, rafinare si marketing, gaze naturale si energie. Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom. Grupul OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari in sase regiuni de baza in domeniul de explorare si productie. Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare are 2,03% din actiuni, restul de 6,21% fiind detinut de alte persoane fizice si juridice.