Producatorul de echipamente si reactivi pentru cercetare si aplicatii medicale de diagnosticare Roche Romania Diagnostics a inregistrat pe piata locala un volum al vanzarilor in valoare de 21,3 milioane de lei, in primele trei luni ale anului 2010.

Roche Diagnostics, divizie a companiei farmaceutice elvetiene Hoffman La Roche, a intrat pe piata din Romania in anul 2009 si a inregistrat in primul an de functionare afaceri de 68 milioane lei. De asemenea, cota de piata a diviziei de diagnostice a Hoffmann La Roche Romania a fost de aproximativ 35% din piata, in perioada mentionata.

“Suntem foarte multumiti de rezultatele obtinute in 2009, acestea fiind conform estimarilor initiale. Obiectivul nostru principal a fost sa intram pe piata si sa asiguram continuitatea afacerii, in urma preluarii de la Top Diagnostics”, a declarat cu ocazia marcarii a primului an de prezenta pe piata din Romania, Harald Wolf, country manager Roche Romania Diagnostics Division.

Pentru intreg anul curent, Roche Diagnostics mizeaza pe o crestere a vanzarilor de 17%, pana la valoarea de 81,3 milioane de lei, in conditiile in care 2010 va fi primul an complet de functionare a companiei pe piata din Romania.

Totodata, Roche vizeaza pentru divizia de diagnostice investitii de pana la 4% din cifra de afaceri in 2010 si vor fi in principal directionate catre dezvoltarea pietei si activitati de educare si informare a specialistilor.

Roche Pharmaceuticals, a doua divizie a companiei Hoffmann La Roche in Romania, ocupa pozitia secunda in clasamentul primilor 20 de jucatori prezenti pe piata farmaceutica, cu afaceri de 206,6 milioane de lei in primul trimestru, conform datelor oferite de compania de cercetare de piata Cegedim.

In ultimele 12 luni Roche Pharmaceuticals a realizat vanzari in valoare de 773,3 milioane de lei si detine o cota de piata de 9,1%, pentru perioada mentionata.

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este lider in domeniul cercetarii medicale, prin cele doua divizii ale sale: divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice. In anul 2009, Roche a avut peste 80.000 de angajati in intreaga lume si a investit aproape 10 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. La sfarsitul anului 2009, Grupul Roche a raportat vanzari in valoare totala de 49.1 miliarde de franci elvetieni.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri