Fondul de investitii spaniol GED a preluat site-ul Paravion.ro, lansat in 2005 de compania de turism Millenium Tour, iar tranzactia face parte din strategia GED de a deveni cel mai mare furnizor de servicii de turism din Romania. Millenium Tour este controlata de Patricia Piturlea, in varsta de 20 de ani.
Valoarea tranzactiei nu a fost precizata, iar preluarea este in curs de aprobare de catre Consiliul Concurentei, achizitia urmand sa se finalizeze in a doua jumatate a lunii iunie.

La inceputul acestei luni, Anca Ionescu, deputy managing director al GED pentru Romania, declara, pentru Wall-Street, ca GED va mai investi pana la finalul anului 20-25 de milioane de euro prin GED Eastern Fund II. Fondul de investitii investeste intr-o companie, in general, intre 5 si 20 milioane euro.

Paravion.ro a fost dezvoltat de compania Zitec si este de patru ani liderul pietei locale de rezervari online pentru bilete de avion si cazare, conform afirmatiilor oficialilor Millennium Tour.

Portalul a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 5 milioane de euro, pentru acest an fiind estimat un business in jurul a 7 milioane de euro.

Fondul de investitii GED a fost asistat juridic si financiar de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, respectiv de compania de consultanta KPMG, in timp ce Millenium Tour a colaborat cu societatea Sfiraiala & Asociatii.

Paravion va ramane divizia online a Millenium Tour, grup care ofera bilete de avion, rezervari de hotel si inchirieri de masini, mentinandu-si numele si operand independent de Happy Tour, agentie care activeaza la nivel corporate.

Millenium Tour este o companie fondata in 1999 si este detinuta in prezent de Patricia Piturlea (67,5%), Dragos Penca (27,5%) si Remus Calin Visan ( 5%), potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Proiectul Paravion.ro va fi dezvoltat impreuna cu echipa din prezent a portalului, printre membrii echipei numarandu-se si Remus Visan, directorul general adjunct al portalului.

Prima tranzactie a GED in zona turismului a fost cumpararea in decembrie 2007 pentru zece milioane de euro a Happy Tour, cea mai mare agentie de turism locala.

Noua achizitie face parte din strategia fondului spaniol de a dezvolta cel mai mare furnizor de servicii de turism din Romania, care sa ii permita extinderea activitatii si in alte piete din Europa de Est, au declarat reprezentantii GED.

Printre domeniile in care fondul ar mai putea investi 20-25 de milioane de euro in 2010 se numara serviciile IT&C, cel al eficientei energetice si serviciilor medicale, sectoare care vor creste sustinut in urmatorii 3-5 ani, afirma Anca Ionescu in urma cu doua saptamani.

Potrivit oficialilor GED segmentul online va inregistra cresteri de doua cifre procentuale, pe fondul cererii acestui tip de servicii.

De altfel, reprezentantii Gecad ePayment, cel mai mare integrator de solutii pentru comert electronic pe piata locala (a carui platforma este utilizata si de Paravion.ro), declarau la finalul anului trecut ca 2010 va fi anul turismului in comertul electronic.

In 2009, piata de comert electronic cu plata online prin card bancar a ajuns la 92,8 milioane de euro, dintre care in jur de 40% au reprezentat tranzactiile din turism.

Totodata, achizitiile online de bilete de avion si rezervari pentru hoteluri, restaurante ori pentru inchirierea de masini au crescut cu 150% fata de 2008, dupa cum declarau in ianuarie, pentru Wall-Street, oficialii Romcard, procesator de plati online prin card bancar.

GED este un grup independent cu capital privat care isi desfasoara activitatea in Peninsula Iberica si in Europa de Sud-Est. GED se situeaza pe un palier de mijloc in piata, administrand fonduri ce depasesc 350 milioane de euro, prin intermediul a patru vehicule de investitii si activeaza in doua sectoare distincte: capital privat si capital privat pentru investitii imobiliare.

Fondul spaniol de investitii mai are in portofoliu compania de servicii tipografice Infopress, agentia de turism Happy Tour, reteaua de magazine telecom Fonomat, furnizorul de echipamente medicale Diamedix, Total Eurobusiness (proiecte de cogenerare energetica) si grupul de servicii de paza si protectie Rosegur Holding.

Cea mai recenta tranzactie in care a fost implicat GED este preluarea pentru 12 milioane de euro a 92% din actiunile Infopress, cea mai mare tipografie din Romania.

Millennium Tour este o companie de turism lansata in 1999, cu capital integral romanesc, avand in prezent trei filiale in Romania si una in Bulgaria.

Aceasta este specializata in servicii turistice destinate firmelor, avand experienta in domeniul turismului de afaceri, rezervarilor hoteliere, a transportului aerian sau terestru. Operatorul detine un parc auto propriu, incluzand autocare, microbuze si autoturisme.

Millenium Tour a avut in 2008 o cifra de afaceri de 11,4 milioane de euro si un profit net in jurul a 110.000 de euro. Pe de alta parte, grupul de turism avea 24 de angajati, conform Ministerului de Finante.

Actionarii Millenium Tour (potrivit datelor inregistrate la 11 iunie 2009):

Dragos Penca detine 27,5% din actiunile companiei.

Este din Bumbesti-Jiu (judetul Gorj), are 34 de ani si este directorul executiv al Paravion, conform retelei de socializare LinkedIn.

Intre noiembrie 1996 si ianuarie 2000 a fost consilier in cadrul Parlamentului Romaniei. Acesta a absolvit Universitatea Ecologica din Bucuresti si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Remus Calin Visan
detine 5% din Millenium Tour si este directorul general adjunct al Paravion.ro.
Are 34 de ani, este nascut in Petrosani si a absolvit in 1998 Universitatea de Vest din Timisoara, fiind specializat in turism, comert, economie si management.

Patricia Piturlea controleaza 67,5% companie.
Este nascuta in 1990 la Drobeta Turnu Severin.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri