Artmark va lansa instrumente specifice pietei de arta, menite sa ajute explorarea valorii de piata a operelor de arta, asa cum declarau pentru Wall-Street reprezentantii Artmark, la sfarsitul anului 2009.
Artmark va lansa joi, 27 mai Indexul Artmark si se adreseaza investitorilor romani in cautare de noi variante de plasare a capitalului.

"Indexul Artmark este traducerea, pe limba investitorului mai putin expus fenomenului artistic, a valorii de piata a unei lucrari de arta. De asemenea, Indexul este un catalog al cotatiilor istorice si actuale ale artistilor tranzactionati in piata de arta, precum si un catalog al randamentelor anuale ale artistilor romani", declara reprezentantii Artmark.

De asemenea, materialul monitorizeza si proceseaza toate vanzarile publice (prin licitatie de arta) din Romania, in ultimii 15 ani, aproximativ 1.000 de artsti romani din toate perioadele, calculand cotatii si randamente anuale medii, grafice de evolutie a valorii de piata a artstilor si alti indicatori de interes pentru investitori. In plus, Artmark va publica periodic un set de Indici ai pietei de arta, specializati pentru trei tipuri de investitii (caracterizate de lichiditate, rentabilitate si durabilitate), adica orientati catre trei feluri de investitori.

Acestia vor actualiza constant graficele randamentelor artistilor analizati in Indexul Artmark, constituind un asistent de nadejde in cazul deciziilor de achizitie de obiecte de arta.

Cititi mai multe despre estimarile specialistilor cu privire la evolutia investitiilor in arta in 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Unde investim in 2015? Raspunsuri utile, la emisiunea WALL-STREET 360