Datoriile CFR SA au crescut in primele trei luni ale anului cu 57,4%, de la 2,43 miliarde de lei in primul trimestru al anului trecut la 3,84 miliarde de lei la finalul lui martie 2010, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Oana Branzan.

"Din totalul datoriilor inregistrate in primul trimestru al acestui an, 1,5 miliarde de lei sunt catre furnizorii de energie electrica, 1,37 miliarde de lei sunt catre bugetul de stat, asigurari sociale si buget local, iar restul catre terti", a precizat Oana Branzan pentru NewsIn.

CFR Infrastructura estimeaza pentru 2010 venituri totale de peste 1,5 miliarde de lei si o pierdere de 935 milioane de lei.

Din totalul veniturilor, cele de exploatare sunt de 1,3 miliarde de lei, iar cele financiare sunt de 200 milioane de lei.

De asemenea, taxa de utilizare a infrastructurii feroviare publice are prevazuta o valoare de 885,5 milioane de lei.

In acest an sunt prevazute cheltuieli totale de 2,45 miliarde de lei, dintre care cheltuielile cu salariile pentru cei 25.880 de angajati sunt de 726 milioane de lei, iar cheltuielile cu asigurarile si protectia sociala se ridica la 206,3 milioane de lei.

Se estimeaza un castig mediu lunar pe salariat de 2.336 lei.

Principala sursa de venit a CFR Infrastructura o reprezinta taxa de utilizare a infrastructurii feroviare (TUI), cu o pondere de 96% din total, veniturile bugetare avand o pondere de 4%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Directorul CFR a fost revocat din functie. Cuc s-a aratat nemultumit