“Nu putem spera sa salvam economia pe seama bugetarilor, si mai ales a pensionarilor. Este revoltator”, spune Guzu, cel ce a fondat producatorul de lacuri si vopsele Fabryo Corporation, ajuns acum in proprietatea fondului de investitii suedez Oresa Ventures.

Spre deosebire de Sebastian Vladescu, care a declarat ieri ca statul nu are bani pentru a adopta masuri de sustinere a sectorului privat, Guzu considera ca economia poate fi ajutata prin adoptarea unor masuri care sa diminueze birocratia, ceea ce ar duce la un acces mai usor al fondurilor europene.

“Economia poate fi ajutata prin masuri luate pe termen mediu pentru a genera o siguranta in randul cetatenilor printr-o ordine fiscala si, in special, o simplificare a birocratiei. In acest moment exista deschiderea catre banii europeni, insa problemele legate de birocratie ii dau pe foarte multi inapoi”, mentioneaza omul de afaceri.

El apreciaza ca anuntul privind taierea salariilor si a pensiilor a generat panica in randul oamenilor.

“Masura luata acum a generat psihoza in randul maselor, fapt ce a condus la un blocaj economic. Cred cu tarie ca marirea taxelor era de preferat, fiindca puterea de cumparare ar fi ramas constanta, insa, cel mai probabil, am fi observat o migrare a banilor din zona de branduri catre produsele mai ieftine. Mai cred ca suntem capabili sa ne asumam toti aceasta criza daca guvernul va invata sa ne pregateasca pentru un astfel de efort comun”, a mai spus Guzu.

Citeste si Cum sustinem mediul de afaceri? Vladescu spune ca nu mai sunt solutii