Omul de afaceri Daniel Guzu, ce detine producatorul de materiale de constructii Duraviz, cu afaceri anuale de 9 milioane de euro, este de parere ca economia nu poate fi salvata prin taierea salariilor bugetarilor si a pensiilor.
“Nu putem spera sa salvam economia pe seama bugetarilor, si mai ales a pensionarilor. Este revoltator”, spune Guzu, cel ce a fondat producatorul de lacuri si vopsele Fabryo Corporation, ajuns acum in proprietatea fondului de investitii suedez Oresa Ventures.

Spre deosebire de Sebastian Vladescu, care a declarat ieri ca statul nu are bani pentru a adopta masuri de sustinere a sectorului privat, Guzu considera ca economia poate fi ajutata prin adoptarea unor masuri care sa diminueze birocratia, ceea ce ar duce la un acces mai usor al fondurilor europene.

“Economia poate fi ajutata prin masuri luate pe termen mediu pentru a genera o siguranta in randul cetatenilor printr-o ordine fiscala si, in special, o simplificare a birocratiei. In acest moment exista deschiderea catre banii europeni, insa problemele legate de birocratie ii dau pe foarte multi inapoi”, mentioneaza omul de afaceri.

El apreciaza ca anuntul privind taierea salariilor si a pensiilor a generat panica in randul oamenilor.

“Masura luata acum a generat psihoza in randul maselor, fapt ce a condus la un blocaj economic. Cred cu tarie ca marirea taxelor era de preferat, fiindca puterea de cumparare ar fi ramas constanta, insa, cel mai probabil, am fi observat o migrare a banilor din zona de branduri catre produsele mai ieftine. Mai cred ca suntem capabili sa ne asumam toti aceasta criza daca guvernul va invata sa ne pregateasca pentru un astfel de efort comun”, a mai spus Guzu.

Citeste si Cum sustinem mediul de afaceri? Vladescu spune ca nu mai sunt solutii


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri