GDF SUEZ Energy Romania, unul din cei mai importanti furnizori de gaze din Romania, a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) majorarea pretului gazelor livrate populatiei cu 20%, de la 1 iulie, a declarat pentru NewsIn directorul general David Yvonnick.
"Am cerut ANRE majoarea pretului gazelor cu 20% de la 1 iulie, pentru ca inregistram pierderi si nu ne acoperim pretul de achizitie al gazelor. Dar suntem constienti ca autoritatea nu ne va recunoaste cheltuielile si ca nu va aproba o astfel de majorare", a precizat directorul general al companiei, David Yvonnick.

De asemenea, seful fostului Distrigaz Sud a mai spus ca a solicitat ANRE o majorarea a pretului gazelor si de la 1 ianuarie, dar cu 5% la acea data.

GDF SUEZ Energy Romania, filiala a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din Romania avand 1,3 milioane de clienti. Distrigaz Sud Retele, filiala de distributie a GDF SUEZ Energy Romania, deserveste 18 judete din sudul tarii si municipiul Bucuresti, gestionand o retea de distributie de aproximativ 16.000 km. Judetele deservite de catre companie sunt Arges, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea.

Distrigaz Sud a fost achizitionata la 31 mai 2005 de grupul francez Gaz de France (GDF). Compania GDF SUEZ Energy Romania se afla in prezent in portofoliul grupului franco-belgian GDF SUEZ, dupa fuziunea din iulie 2008 a celor doua grupuri. GDF Suez detine 51% din GDF SUEZ Energy Romania.

Distrigaz Sud si-a schimbat denumirea in GDF SUEZ Energy Romania, la sfarsitul lunii aprilie 2009. GDF SUEZ Energy Romania detine participatii in cadrul urmatoarelor societati: Congaz, Tulcea Gaz, Wirom Gaz, Vital Gaz si S.C. Distrigaz Sud Retele SRL.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri